Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2019. 17:48h.

"Cal fer fer neteja a Catalunya"

David, 18 anys, constitucionalista: "s'ha de tancar TV3, ficar mà a l'educació i trencar el marc mental del procés"

Em vaig trobar al David en un recent acte de Societat Civil Catalana al que van cometre l'error de convidar-me. Catalanoparlant, ja vaig pensar llavors que era una persona interessant per entrevistar-lo per al meu canal de Youtube perquè no era independentista, al contrari: és un constitucionalista convençut. Però aleshores encara era menor.

Després de l'entrevista a Gerard de l'altre dia -en aquest cas independentista- vaig pensar que era el moment de fer el mateix amb David ara que ja ha complert els 18 anys. La conversa ha tingut lloc avui mateix -després de la roda de premsa de la portaveu del Govern, Meritxell Budó- a la Plaça del Rei de Barcelona, al costat de l'antic Palau Reial de la Corona d'Aragó.

No es mossega la llengua sobre el procés. En la seva opinió "cal fer neteja a Catalunya", "esborrar el marc mental" i "punxar la bombolla". Considera que cal "tancar o privatitzar TV3 i fer una nova tele pública neutral", "ficar mà a l'educació" i reforçar la presència de l'Estat a Catalunya. "L'Estat no ha existit", assegura.

entrevista2.jpg
David explica, d'altra banda, que va ser independentista quan era més jove -els seus pares ho són- però "em vaig adonar que m'havien adoctrinat". "Tècnicament no és que t'eduquin en l'odi a Espanya, no t'ensenyen el que és Espanya", explica. "Et treuen del teu marc identitari a partir de TV3, l'escola, els sindicats, el Barça", afegeix.

Planteja també la metàfora del gat: segons la seva opinió Catalunya és "com un gat al qual cal acariciar permanentment". Segons la seva opinió Catalunya és una nació cultural però que "comparteix nacionalitat amb Espanya". El vell concepte d'Espanya com a "nació de nacions".

Finalment estima que, "ser rebel a Catalunya no és ser independentista sinó ser constitucionalista" perquè va conta "l'hegemonia cultural" i que cal trencar el "marc mental". "El marc mental és que Catalunya és un país reprimit i això no és cert". "L'esquerra -continua- assumeix el marc mental de l'independentisme".

Publicitat
Publicitat

106 Comentaris

Publicitat
#52 Ciudadano X, Barcelona, 30/10/2019 - 18:30

Un chaval valiente con un par. No erra al creer en Cataluña como una nación cultural. Después de todo, si se defiende la Constitución, ese término lo recoge en su interior. Bien es cierto, que fue una concesión para aplacar radicalismos, que visto lo visto no sirvió. Pero justamente de esto el chaval también habla, de la deslealtad.

#51 Ñordo de Tabarnia, Ciudagramos, 30/10/2019 - 13:49

Está ceecidito el hijo de Inés!!!! jijijijiii

#51.1 pepe, andorra, 30/10/2019 - 13:53

y como sabes q lo és? Tienes una bola de cristal? tu si q estas ceedito....

#51.2 Al ñordo que es el Purria , Barcelona , 30/10/2019 - 14:31

En cambio tú te quedaste con la edad mental de 1 año.jijiji

#51.3 Josep Maria, Mollerussa, 30/10/2019 - 17:24

Eso de ceecedito tiene algun significado,
En catalan significa algo CEECEDITO.
La republica no existe imbecil y gracias a vosotros en una Diputacion provincial 37 cargos de confianza a 5.000€ NETOS al mes, gracias a tontainas como tu.

#49 pepe, andorra, 30/10/2019 - 12:31

constitucionalista? constituciones puede haber muchas, pero España solo hay una, diversa, pero una sola nación...... Yo prefiero considerarme español nacido en Barcelona, aunque cuando cumpla los quince años en Andorra, le van a ir dando mucho por el saco a la opresora hacienda española y sus siervos autonómicos.

#47 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 30/10/2019 - 11:50

Estoy de acuerdo. Hay que romper el marco mental y hablar claro:
https://ondalayetana.es/player/el-marco-mental-259.html

#46 PasabaPorAqui, Barcelona, 30/10/2019 - 11:27

Hay que tener mucho valor para salir del "armario independentista" como este chaval, al que sin tener pelos en la lengua, da mil vueltas a muchos(as) politiquillos(as) al cuarto. Veo que hay gente muy joven que da gusto escuchar, y David tiene mi admiración y respeto. Bravo por él.