Publicitat
Política · 9 de Juny de 2009. 14:44h.

Cal seguir l'exemple del Govern britànic?

El Govern accepta "de molt bon grat" el suggeriment de difondre despeses d'alts càrrecs

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha acceptat "de molt bon grat" el suggeriment d'e-notícies de penjar a internet els sous de les empreses públiques de la Generalitat i les despeses dels alts càrrecs. El Govern britànic ha adoptat aquesta mesura arran de l'escàndol per les despeses privades amb recursos públics del Parlament. Fins ara, l'Executiu català només difon a la web de Governació els sous dels alts càrrecs, però no la resta de dades.

El conseller Ausàs ha defensat que "sempre s'ha de caminar cap a la transparència". Tot i això, ha recordat que "als diputats britànics se'ls hi demana que pengin els seus sous, i aquí fa temps que es fa". El titular de Governació considera que "són recursos públics i s'han de gestionar amb molt i molt rigor i des del govern hi ha molta transparència".

Ausàs, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Maria, Barcelona, 10/06/2009 - 09:37

Si els ciutadans arribessin a conèixer els imports de les despeses innecessàries que es fan petar els alts càrrecs en dinars, viatges, etc.(a banda dels seus sous i de les retribucions per assistència a consells d'administració i altres menjadores...

#2 Kropotkin, Vic, 09/06/2009 - 19:52

De paso que enseñen las propiedades todos los altos cargos. Sobre todo los que van de izquierdistas. Es que me gustaría reirme un poco. Animo...

#1 Joan, La Seu, 09/06/2009 - 18:25

No és cert. Els sous i les despeses dels diputats catalans son, avui per avui (així com el pressupost de personal del Parlament) SECRETS i també les seves declaracions d\'interessos i altres tasques remunarades.