Publicitat
Política · 19 de Juny de 2017. 13:12h.

Calafell impedeix estelades a la via pública

La policia local identifica membres d’ERC i de l’ANC a petició del PPC

Calafell impedeix estelades a la via pública

La guerra de banderes a Calafell (Baix Penedès) segueix ben viva. Aquest cap de setmana, membres d’ERC i de l’ANC de Calafell van tornar a fer una penjada de banderes estelades a la zona del Passeig Marítim, desafiant així a PSC i PP, integrants del govern local, que havien dit que era il·legal.

Els independentistes van ser frenats aquest cop directament per agents de la policia municipal, que els van demanar la documentació. Davant la negativa inicial, els agents van avisar que els podrien detenir, raó per la qual finalment es van acabar identificant. Entre ells hi havia un dels dos regidors d’ERC a l’Ajuntament, Joan Soler, i el secretari d’organització al municipi, Jordi Cervero.

Des de l’ANC han informat que la policia també va instar-los a no seguir penjant més banderes. Va ser una regidora del PP de Calafell, Maite González, qui va avisar a la policia quan va veure que s’estaven penjant estelades a la via pública. González els va cridar l’atenció perquè deixessin de posar-les i, en no aconseguir-ho, va trucar a la policia.

Al cap de poques hores, membres de la brigada de Via Pública, regidoria que també està en mans del PP, van retirar les banderes dels diferents fanals i llocs on s’havien posat. L’estira i arronsa per les estelades a Calafell dura des de fa mesos. Abans de Sant Jordi, la brigada també va retirar en poques hores un seguit d’estelades que s’havien penjat, en aquell cas, al nucli antic.

Des d’ERC i l’ANC han criticat el comportament del PP i han recordat que al ple municipal del mes de maig es va aprovar una moció dels partits independentistes on s’exigia a l’Ajuntament no destinar  més recursos municipals a treure banderes de la via pública. PSC i PP ja van dir en aquell moment que no complirien la moció perquè hi havia una llei superior que no permet aquest tipus de manifestacions a l’espai públic.

25 Comentaris

Publicitat
#18 fran-bcn, bcn, 20/06/2017 - 12:39

a principi dels 90 em vaig vendre un apartament a Calafell aprop del mar, perquè l ambient era insofrible. Fa poc hi he anat i ara es pitjor. UN public diferent i ple de xonis i garrulos.....No m extranya el que passa....

#17 Tom, Barcelona, 19/06/2017 - 22:14

Pues mi más sincera enhorabuena, por favor que creen una plataforma para ayudar a todos los pueblos a recobrar un paísaje urbano normal, sin la horrible bandera del odio colgada por todas partes.... por cierto, algún día tendrán que explicarnos cómo se financió todo esto?

#16 rop75, Calafell, 19/06/2017 - 20:17

Calafell es territorio hostil al independentismo. Lo que es una vergüenza es lo de Vendrell (pueblo vecino de Calafell), tampoco es independentista (solo hay que ver resultados 9N o la ausencia de esteladas en los balcones), pero todas las farolas del pueblo tienen esteladas colgadas por la ANC.

#15 Galba, bcn, 19/06/2017 - 20:11

I el famòs Comando Calafell encara no ha actuat? O es que només van (si els invitan és clar) a fer turisme per les capitals europees, embolicats amb estelades, barratines i disfresas de superman?

#14 un musclu, bcn, 19/06/2017 - 19:41

Pero si veuen una espanyola amb un toro es publiquen 50 editorials critican-ho. La catalana no es formalment avui la cuatribarrada?