Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2018. 12:16h.

Calafell regula els llaços grocs

Els permetrà a la via pública si abans es demana permís

Calafell regula els llaços grocs

L’Ajuntament de Calafell (Baix Penedès) ha aprovat al ple municipal d’aquest mes d’abril una normativa per regular els llaços grocs a la via pública. El text especifica que totes aquelles persones o col·lectius que en vulguin posar han de presentar una sol·licitud amb un mínim de set dies d’antelació, així com deixar una persona de contacte que en sigui responsable.

Les peticions s’han de fer per via electrònica i el consistori donarà una resposta després d’avaluar la petició. En cas de silenci administratiu, es podrà dur a terme l’acció. L’alcalde de Calafell, el socialista Ramon Ferré, ha explicat que s’ha volgut fer aquesta norma per donar resposta a aquest tipus de “reivindicacions a la via pública” que fins ara “no estaven regulades”.

“L’ordenança només feia referència a la publicitat comercial i a la de les eleccions, i hi havia un buit per aquestes manifestacions”, ha afegit el batlle. La situació de la política catalana dels últims mesos ha provocat diversos episodis de penjades de llaços grocs en mobiliari urbà. “Aquests llaços quedaven allà fins que les inclemències els feien caure”, apunten des del govern.

Així, l’objectiu de la normativa és “que no s’embruti la via pública”, en paraules de Ferré. En cas que es doni permís, s’especificarà quant de temps poden estar posats els llaços. Recollint les dades d’una persona responsable es vol vetllar pel compliment de l’ordenança. El text també preveu que es pugui sol·licitar permís per fer manifestacions espontànies, en aquest cas amb una antelació mínima de 24 hores.

La iniciativa va ser proposada pel grup municipal d’ERC, que ha donat suport a la iniciativa, igual que el PDECAT, el partit municipalista UAM i un regidor no adscrit. La CUP s’ha abstingut perquè ho veu “innecessari“, i els grups de C’s i el PP hi ha votat en contra. Els populars, curiosament, formen part del govern al costat de PSC i UAM, i s’encarreguen de la regidoria de Via Pública. El regidor d’aquesta àrea, Juanjo García, s’ha oposat a la regulació, però l’alcalde s’ha compromès a què aquesta es compleixi.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Juanjo, Calafell, 12/04/2018 - 19:09

Esta noria no es del todo real, es un copia y pega de lo que querían poner.
Ni lazos en el mobiliario ni en ningún sitio. NO QUEREMOS INCIVISMO POLÍTICO

#12 La Pepita del Raval, Cadaques, 11/04/2018 - 19:42

Permiso concedido, alguien lo duda?

#11 jaumet, tabarnia, 11/04/2018 - 18:17

el próximo paso es hacer obligatorio lleva lacito

#10 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation (Tabarnia), 11/04/2018 - 17:04

Propongo una iniciativa ciudadana: Por cada lazo amarillo, un lazo rojo (los lazos rojos mezclados con los amarillos)

#9 M. Pilar, Barcelona, 11/04/2018 - 16:18

Un dubte: qui penja cartells publicitaris a l'espai públic està obligat a pagar alguna tassa?

#9.1 Alejandro, Barcelona, 11/04/2018 - 20:56

Si son motivos independentistas, no