Publicitat
Política · 10 de Gener de 2018. 08:38h.

Calafell regularà els llaços grocs a la via pública

Qui en vulgui posar haurà de demanar permís a l’Ajuntament

Calafell regularà els llaços grocs a la via pública

L’Ajuntament de Calafell (Baix Penedès) té la intenció de regular la presència de llaços grocs o altres elements reivindicatius, com les estelades, a l’espai públic. Per això ha començat a elaborar una normativa que vol tenir el màxim consens dels grups municipals que hi ha al consistori.

L’alcalde, el socialista Ramon Ferré, ha explicat al ple d’aquest mes de gener algunes de les línies que tindrà la normativa. Segons Ferré, aquell que vulgui posar llaços grocs a la via pública “haurà de demanar permís prèviament a l’Ajuntament, a través d’una instància”. L’Ajuntament farà un informe “en un temps curt” on acceptarà la petició o la denegarà.

En cas que es rebi el vistiplau, el consistori també demanarà que hi hagi un responsable que es pugui identificar per l’acció i s’especificarà el període de temps durant el qual poden estar els llaços penjats. “És una manera de permetre les expressions dels ciutadans, però de manera regulada i amb el permís municipal”, ha apuntat el batlle.

Ferré ha afegit que, si no es fa seguint aquest procés, els llaços seran retirats, en considerar que “s’està embrutant” l’espai públic. Aquesta decisió ha arribat després de diversos episodis conflictius relacionats amb els llaços grocs i les estelades als carrers del municipi.

Calafell està governat per PSC, PP i el partit municipalista UAM. Aquest últim partit va defensar el referèndum de l’1-O i l’entrada de Calafell a l’AMI. Per això no hi ha hagut consens, fins ara, a l’hora d’abordar aquests assumptes. La regidoria de Via Pública es troba en mans del PP, que sempre que s’han penjat estelades o llaços al carrer ha ordenat a la brigada municipal que els retirés, “en compliment de l’ordenança de Civisme”, segons el seu regidor Juanjo García.

Però la UAM s’hi ha oposat, així com ERC, que l’últim any va ser decisiu per aprovar el pressupost. Per embolicar més el tema, fa uns mesos es va aprovar una moció dels partits independentistes on es deia que la brigada no havia de dedicar-se a treure aquests elements de l’espai públic. Amb aquesta normativa, que encara s’ha de redactar, l’alcalde vol posar ordre i evitar que creixi més la crispació entre veïns.  

 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 joserito lere, Barcelona, 10/01/2018 - 20:14

No son mas tontos por que no entrenan.Solo les falta ,en ese Ayuntamiento, otorgar permisos para cribar la arena de la playa. Por cierto ;también hay que sacar permiso para quitar lo que pongan con permiso.

#5 Elena, Blanes, 10/01/2018 - 15:57

Yo preferiria que se dejase la calle como un espacio neutral y se prohibiera todo esto, pero me parece una decisión equilibrada. Hay que regular esto, porque la calle es de todos.

#4 XavierAP, Maresme, 10/01/2018 - 11:34

Ayer 21.00h vi a un grupo de personas poniendo cientos de lazos amarillos en una valla ubicada el centro del pueblo, delante de Marfil Alella
A las 23.30h vi a otro grupo de personas en el mismo lugar cortando los lazos amarillos.
Resultado : cientos de lazos amarillos en el suelo ensuciando la población.
#AixíNO

#4.1 pepe.----, andorra, 11/01/2018 - 14:29

la solucion es facil, se compra un spray de pintura roja, se pinta la parte de arriba y de abajo de rojo dejando el amarillo en medio y listo.

#3 botifler1914, Sinitaca, 10/01/2018 - 11:33

En Tabarnia todo esto ya no pasará.

#2 contraataque, El Masnou, 10/01/2018 - 10:36

¿pero de verdad no se dan vergüenza ?