Publicitat
Política · 25 de Maig de 2016. 09:56h.

Calçada vol mobilitzar el sobiranisme

"Entenc que la gent estigui una mica decebuda"

Calçada vol mobilitzar el sobiranisme

Calçada

El candidat de CDC al Senat, Miquel Calçada, en una entrevista a El món a RAC1, ha justificat la seva decisió de presentar-se perquè fins arribar a la independència “hi continua havent un mentrestant”. El periodista ha lamentat que l’Estat “ens menysté com a poble”, motiu pel qual considera que “és bo que hi hagi independentistes” al Senat.

Calçada, que ha reconegut que “m’ho va demanar Francesc Homs”, ha reivindicat que “quan m’han demanat anar a fer programes de televisió a Madrid sempre he dit que no. No hi tinc cap lligam ni res”. En canvi ara assegura que “des del Senat hi ha tota una sèrie de qüestions que poden ajudar al govern de Junts pel Sí a arribar on volem arribar”.

“Catalunya ha d’esdevenir un Estat”, ha afirmat, a més d’apuntar que “em sembla més interessant que hi hagi un independentista al Senat que no que no hi sigui”. També ha manifestat que “ERC i CDC haurien d’anar junts a les eleccions. Aquest pas que volem donar no hi ha manera de fer-lo sense anar junts. Però jo penso que és bo anant junts fins que arribem on volem arribar”.

En cas de sortir escollit, el periodista ha avançat que deixarà el càrrec “si abans de quatre anys hem arribat on hem d’arribar”. Igualment ha recordat que “no sóc militant de CDC, no m’han plantejat entrar a la nova formació, no em veig dins d’un partit polític, però penso que CDC pot ocupar aquest espai central i jo m’hi sento molt còmode”.

Miquel Calçada ha assegurat que a Catalunya “hi ha una majoria que està per la independència. En percentatge vam superar a l’unionisme i després hi ha un espai central que no es va acabar de definir”. “Si per alguna cosa ens caracteritzem els catalans és per perseverar”, ha destacat. "Entenc que la gent estigui una mica decebuda. Jo mateix. Les expectatives eren molt altes, però hem de continuar remant”, ha indicat. També ha censurat que “un sector minoritari de la CUP” posi pals a les rodes al procés.

Finalment, ha replicat les veus que l’acusen de ser “un subvencionat”. “Durant 10 anys ens vam negar a demanar cap subvenció. Però hi ha un moment que des de la directiva et diuen que si no ho demanes tu ho demanarà un altre. Va ser fer això i sortir el nom de que aquest senyor és subvencionat”.

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#59 BEJOTA, bcn, 26/05/2016 - 18:35

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#58 Kropotkin, Vic, 26/05/2016 - 12:10

Deberian aceptar que seguir llamandolo Mikimoto le daria un toque de seriedad al Pruses.... Jua, jua, jua,...

#57 Pepon, Bcn , 25/05/2016 - 23:48

Este es el puto amo de los vividores del cuento. Vecino de Oleguer Pujol, por cierto.

#56 cap gros, palamos, 25/05/2016 - 23:14

Vinga anant cobrant i engrescant al personal amb el españa ens roba , españa no es pot reformar, europa ens espera....tot un regitzell d mentides q ens atrasara 20 anys...i tots aquests despres s amgaran pero , aixo si, les butxaques ben plenes...i els catalanets...a plorar

#55 Nen, Sqs, 25/05/2016 - 22:53

Caray, si que se han quedado solos estos de "Divergéncia" (¿se llama ahora asi?) que han de andar rogándole al analfabeto del Mikimoto que les supla en el Senado!!
¿Qué formación tiene este vividor? ¿Doctorado en chupar del bote?