Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2021. 18:39h.

Calvet culpa l'Estat de desnonar gent

Afirma que actua "contra les famílies vulnerables" per l'anul·lació del decret que regulava els lloguers

Calvet culpa l'Estat de desnonar gent

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha culpat l'Estat espanyol dels desnonaments que es produeixin arran de la sentència del Tribunal Constitucional que elimina alguns articles del decret llei 17/2019 de mesures urgents en matèria d'habitatge social. "L'Estat espanyol va contra les famílies vulnerables i contra la gent", ha reblat.

Calvet ha dit que "ha arribat el dia en què l'Estat ha anat en contra de les persones i famílies més vulnerables", atès que l'anul·lació, "ja està tenint un efecte immediat i directe: més de 3.000 persones i famílies que estaven esperant obtenir un lloguer social obligatori per evitar el seu desnonament es troben ara que els grans tenidors els hi estan negant".

En aquests moments, hi ha 3.383 famílies que es troben en diferents fases de gestió del lloguer social a què podien optar segons el Decret llei, "i que ara es posen en risc". La sentència, doncs, "és un atac a l'escut social que a Catalunya hem anat creant".

El titular de Territori i Sostenibilitat ha criticat que "el Constitucional té una doble vara de mesurar: anul·la la norma de Generalitat per una qüestió purament formal, que és la via del Decret Llei, quan l'Estat l'utilitza de forma sistemàtica per regular qüestions d'habitatge". Per a Calvet, la solució passa perquè els grups polítics impulsin una proposició de llei, amb el mateix contingut que el Decret llei, "tan bon punt es constitueixi el nou Parlament, i que es tramiti ràpidament".

El conseller també ha volgut criticar la "passivitat" del Govern espanyol, perquè "va tenir l'opció de signar un acord bilateral amb la Generalitat sobre aquesta matèria, que podia haver evitat una part dels efectes del recurs, i va preferir esperar que la sentència els fes la feina bruta".

Finalment, Damià Calvet ha recordat que "l'Estat, que encara disposa de termini legal per recórrer el Decret, ja ens ha anunciat la possibilitat de recórrer un nou article, anant així fins i tot més enllà del recurs del PP. Espero que no hi hagi cap més impugnació per part del Govern central en els propers dies".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Barretina a rosca, Black hole, 25/02/2021 - 18:13

Los lazis (y la Colau también) son maestros en esto de aprobar leyes que de antemano saben que serán tumbadas por los tribunales de justicia por ser inconstitucionales. !El victimismo típico de los catalanes de pura raza!

¡En fin!.

#10 Sergi Sergio, Barcelona, 25/02/2021 - 17:43

Llevan 41 años gobernando pero la culpa de todo es del Estado, pobres victimas.

#9 Escamarlà, Waterloooo de Dalt, 24/02/2021 - 23:55

Fins els c dels convergents que fan mèrits davant la CUP per seguir a xupant al Govern

#8 FRAN BCN, Bcn, 24/02/2021 - 23:49

Hi ha gent amb molt morro ,el xantatge al propietari no és just

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 24/02/2021 - 21:03

Qué digo yo, que a loejor el problema está en la nula política de vivienda social practicada por el Govern, porque todo el dinero se va a chiringuitos. Qué no sea eso. ¿Qué Pretenden? ¿que sean los particulares o las empresas los que se hagan cargo del problema de la vivienda?