Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2013. 12:47h.

Camacho assegura que la Generalitat va prioritzar el pagament a universitats per davant de les farmàcies

"Dir que el Govern d’Espanya no vol pagar el deute a les farmàcies és una absoluta falsedat"

Camacho assegura que la Generalitat va prioritzar el pagament a universitats per davant de les farmàcies

Camacho, en una foto d'arxiu

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que la Generalitat ha prioritzat el pagament a universitats per davant de les farmàcies del fons de liquiditat del mes d’octubre. Així ho ha denunciat al Parlament on ha manifestat que "el Govern d’Artur Mas està enganyant no només les farmàcies, sinó tots els catalans". 

Camacho, que ha explicat que la decisió de relegar el pagament a farmàcies consta per escrit, ha qualificat de "gravíssim" aquest fet i ha destacat l’actitud "perversa i inacceptable del Govern de la Generalitat amb el seu engany". "Són ells mateixos els qui han prioritzat pagar altres sectors i no destinar els diners (uns 100 milions d'euros) a les farmàcies", ha afegit.

"Dir que el Govern d’Espanya no vol pagar el deute a les farmàcies és una absoluta falsedat, una indecència que demostra el baix nivell en el qual ha caigut el Govern de Catalunya". "Les farmàcies ja haurien pogut cobrar i no ho han fet per decisió del Govern de la Generalitat que va sol·licitar una modificació del pagament", ha assenyalat.

En aquest sentit, la presidenta del PPC ha anunciat actuacions en dues direccions. Per una banda, el grup parlamentari popular català sol·licita personar-se a la conselleria d’economia per demanar transparència en la gestió dels pagaments del Fons de Liquiditat Autonòmic, "perquè si ja han enganyat les farmàcies, volem saber si també han canviat altres prioritats que afecten els pagaments d’altres sectors". 

D’altra banda, el PPC demana el suport de la resta de grups parlamentaris per tal de crear una comissió de seguiment per controlar els pagaments del Fons de Liquiditat i per tal que puguin ser auditats pels diputats del Parlament. "No volem que el Govern de Catalunya jugui amb els diners de tots sense explicar-se", ha assenyalat.

Pel que fa al pla de proveïdors, més de 400 milions d’euros, la presidenta del PPC  ha explicat que "el Govern d’Espanya els pagarà ja,  tal com s’ha compromès directament a les farmàcies en el termini previst". "I aquí tornem a veure que qui paga és el Govern d’Espanya i qui està enganyant a tothom és el Govern de Catalunya", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 EXPLICA-HO, independència, 07/11/2013 - 14:31

l?Estat espanyol ens pren 17.000 milions d?euros cada any que no ens torna de cap manera. Amb una quarta part de l?espoli fiscal no hi hauria cap retallada. I de la part que suposadament sí que ens torna l?Estat espanyol, ens deuen 8.000 milions. Amb la meitat no hi hauria cap retallada.

#4.1 Manolo, Bcn, 07/11/2013 - 15:03

Cerrad TV3, por favor. 230 millones de euros al año.

#3 Josep, barna, 07/11/2013 - 14:13

O sigui, que no hi ha prou diners per pagar a tothom, i el que fa l'Alícia és queixar-se de que alguns sí que cobren. Ja sabem que per aquesta gent del PP la universitat pública és un caprici, però em sembla que el problema és un altre.

#2 Eduard Punxet, Reus, 07/11/2013 - 13:39

Més formació i menys Prozac.

#1 Apotecari, Bcn, 07/11/2013 - 13:21

Quina barra aquesta dona! No ens utilizeu en la vostra guerra bruta!