Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2013. 13:05h.

Camacho nega el "dret a decidir" dels catalans

El PPC apel·la a la "majoria silenciosa" de "més de 6 milions que no van sortir a la Via Catalana"

Camacho nega el "dret a decidir" dels catalans

Camacho, ensenyant el passaport

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha denunciat les "cinc mentides" del sobiranisme i ha afirmat que els catalans no tenen "dret a decidir unilateralment les fronteres d’Espanya". Camacho ha apel·lat a la "majoria silenciosa" i ha recordat que "hi ha més de 6 milions que no van sortir a la Via Catalana".

Durant el seu discurs al Parlament ha afirmat que "votar el dret a decidir és votar el que vostè vol" i ha assegurat que el dret a secessió no el reconeix l'ONU per a Catalunya. La popular emplaça Mas a acudir al Congrés si vol canviar la llei.

També assegura que és mentida que una Catalunya independent es mantindria a Europa. En aquest sentit, ha explicat que la mitjana d'entrada a Europa és de 8 anys, i en el cas de Turquia, de 26.

Sobre aquesta afirmació també ha recordat totes les ajudes que es perdrien si Catalunya quedés fora de la Unió. Camacho ha mostrat un passaport espanyol i ha dit que "és perdonar vides" anar als mitjans i assegurar que es podria mantenir la doble nacionalitat.

D'altra banda, la líder del PPC també ha dit que l'afirmació "'Espanya ens roba' és mentida, tots els models de finançament s'han negociat amb l'Estat" i ha afegit que "Catalunya s'ha salvat de la fallida perquè estem en un estat gran".

Alícia Sánchez-Camacho troba "curiós" que Mas es queixi del repartiment del dèficit quan "Catalunya no es pot finançar als mercats internacionals i per això el govern d'Espanya ho està fent". "En una Catalunya independent ja ens haurien rescatat", ha conclòs.

En el seu torn de rèplica, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat Camacho d'utilitzar "el discurs de la por" i li ha preguntat si "davant d'un conflicte, que existeix, què uneix més el poble de Catalunya en aquest moment, la consulta o la no consulta?".

Publicitat
Publicitat

82 Comentaris

Publicitat
#48 Jordi, Girona, 28/09/2013 - 07:51

Qui paga mana: cada dia 45 milions se'n van de Catalunya per ser mal invertits

#47 albert m.m., Barcelona., 27/09/2013 - 20:57

Quins collons !

#46 Ja n'hi ha prou, BCN, 27/09/2013 - 18:11

A casa som 5 persones 4 pares-sogres, mes 12 entre germans i cunyats, mes 8 nebots.
De les 29 persones, entre gent estudiant fora, gent treballant, gent amb problemes de salut, 1 acabada de parir, varen anar a la via 8 persones, TOTS VOTAREM SI a la independència.
Que mentiders i fatxes son. ||*||

#45 6 milions, Barcelona, 27/09/2013 - 13:46

Cullons Alicia, BCN es quedarà petita el 12-oct.... sis milions més els que portareu de fora manifestant-se pot ser la ostia. Millor em quedo a casa fent la migdiada.

#44 Baptiste (Col·lectiu), Lleida, 27/09/2013 - 01:41

IAAAA, IAAA, IAAA ! ! !