Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2015. 14:55h.

Camats diu que “no són eleccions plebiscitàries”

Recorden a Mas que la independència “en les democràcies es decideix en referèndum”

La llista d´esquerres “Catalunya sí que es pot”, formada inicialment per Podem, ICV i Euia, considera que les eleccions del 27S no son plebiscitàries. Dolors Camats ha assegurat en aquest sentit que “no són unes eleccions de si o no, ni de blanc o negre, no son plebiscitàries”.

Durant l’acte de presentació, ha afirmat que “són unes eleccions que nosaltres li donem un caràcter de constituents, de decidir-ho tot, per això parlem de rescat democràtic, social i nacional”.

“Nosaltres en aquestes eleccions exigirem, demanarem, treballarem arreu perquè Catalunya pugui votar, perquè a Catalunya hi hagi un rescat social, perquè a Catalunya s´acabi amb la corrupció”, ha dit.

“Aquestes seran les nostres prioritats i el que intentarem aconseguir en aquestes eleccions, que no són de blanc i negre i de reduir el país a una sola pregunta, que en les democràcies es decideix en un referèndum”, ha afegit.

Per la seva banda, la secretaria General de Podem Catalunya, Gemma Ubasart, ha manifestat que “nosaltres sempre hem apostat pel dret a decidir, som la única força d´abast estatal de l’Estat espanyol que ho defensem, sense cap excepció”.

“Ens creiem el caràcter plurinacional del Estat, que només es pot substanciar amb la premissa del dret d´autodeterminació, pels pobles que decideixin exercir-ho”, ha sentenciat.

En la presentació també hi eren presents Joan Herrera, Joan Josep Nuet, Albano Dante, Ernest Urtasun, Vicenç Navarro, Josep Maria Balcells, Antonio Franco i Josep Jover, entre d´altres.

Camats
Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#18 Manel, BCN, 21/07/2015 - 10:15

Camats:"la independència en les democràcies es decideix en referèndum".

Jo:"efectivament, no estem en una democràcia (ni molt menys) i farem el que poguem". Almenys, el 27s veurem qui està a favor de la dignitat i la llibertat de Catalunya.

#17 manuel, terrassa, 21/07/2015 - 08:07

Aquest unió amb Podemos es una fugida endevant que perjudica els interessos de Catalunya, espero que degut això desapareixeu.
Les promeses de que seriem escoltats a espanya ja fa temps que les sentim ara no veiem mai cap data ni concreció.
Era el moment de fer una esquerra sobiranista!!

#16 Judit, Lleida, 20/07/2015 - 23:10

Vergonya em fa d´haver votat IC-V en alguna ocasió... vergonya em fa que el 27S els vots d´iniciativa es comptaran con a NO, junament amb els d´Unió, PP, PSOE i C´s.... Iniciativa: qui t´ha vist i qui et veu!

#15 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 20/07/2015 - 16:22

Mira la filla del Barbes!. No recorda que el seu país com és Espanya a qui tant defensa, resulta que les independència van ser totes per la força car els espanyols mai no han sabut dialogar. Ara nosaltres ho farem amb referèndum o si no volen els espanyols ho farem amb la DUI i la Unió Europea.

#14 Marià, CALELLA, 20/07/2015 - 13:38

Molt bé ,Camats. En Rajoy, en Pedro Sánchez, l´Alber Rivera i el reiet d´espanya, també ho diuen això de què no serán plebiscitàries.. Gràcies, ara ja sé a qui votar...II*II