Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2021. 12:46h.

Cambray presumeix que "no s'executarà la sentència"

El conseller assegura que "tinc garanties de la ministra"

Cambray presumeix que "no s'executarà la sentència"

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC-1 que "tinc garanties de la ministra que no s'executarà la sentència" del Tribunal Suprem, que va inadmetre el recurs de la Generalitat davant la sentència del TSJC que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà. "Només el ministeri pot instar a executar aquesta sentència", remarcat.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que ahir al matí va parlar amb la ministra d'Educació i, segons ha dit, "em va traslladar el mateix que des de l'inici, que emplaçaran a complir la LOMLOE, que no parla de percentatges".

També ha assenyalat que la LOMLOE diu que "s'ha de garantir en els territoris on hi ha dues llengües cooficials l'aprenentatge de totes dues llengües al final de l'etapa obligatòria". "I això és el que estem fent. No parla de percentatges", ha defensat.

El titular d'Educació, d'altra banda, ha assegurat que "no s'està exposant els directors dels centres" i ha afegit que "l'escola no ha de decidir res, ha de continuar fent la feina com fins ara. La sentència no l'afecta en res". "Tota l'empara als nostres professionals. Que continuïn educant, poden estar tranquils".

Finalment, Josep Gonzàlez-Cambray creu que ara cal "passar a l'acció i per això ja hem començat a fer un pla per incrementar el català a les escoles". "Sembla que el català ens l'haguem inventat els independentistes quan és una llengua mil·lenària", ha lamentat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#21 Juan de Dios Heredia, Bcn, 24/11/2021 - 21:58

Como siempre los jueces meapilas y monárquicos metiéndose en política, total para españolizar a los niños catalanes para que en el futuro voten lo que ellos quieren, a VOX y a PP. En Europa los metían en la cárcel a este tipo de jueces.

#20 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 24/11/2021 - 19:54

Si un profesor, colegio o instituto, incumple el 25%, ¿quien será, el responsable?, ¿a quien se podrá denunciar?, ¿a la generalitat, al conseller, al instituto o al profesor?

#19 Conxita de Riudecols, Riudecols, 24/11/2021 - 16:39

Un pla per incrementar l'ús del català a les escoles? Doncs serà treure les dues hores de castellà setmanals pq més no es pot reduïr....bé, sí, tancar al soterrani els nens/nenes que no parlin català al pati.

#18 BEJOTA, bcn, 24/11/2021 - 16:08

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.

CUIDA PORQUE EN LLADONERS HAY PLAZA PARA MÁS MAJADEROS.

#17 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 24/11/2021 - 15:32

La ministra de justicia, una bestia amb forma humana, jutgesa i filla d´un taxista i una perruquera, ha decalart aquest mateix mati que obviament les sentencies judicials ni es negocien ni es voten, nomes es compleixen i que el Gobierno de España no te res mes a dir

No crec jo que aquest Cambray ordeni personalment incomplir res que el comprometi