Publicitat
Política · 22 de Juny de 2013. 17:06h.

Cambrils aprima l’ajuntament

Vuit treballadors en són acomiadats i 12 més, recol·locats a empreses públiques

Cambrils aprima l’ajuntament

Cambrils acomiada funcionaris

L’ajuntament de Cambrils acomiadarà vuit treballadors laborals i en recol·locarà 12 més a empreses públiques municipals. Després de dos dies de reunions maratoniànes de fins a 12 hores entre l’equip de govern de Cambrils i els treballadors afectats, l’alcaldessa del municipi, Mercè Dalmau (CiU), ha confirmat que el pre acord assolit rebaixa de 33 a 8 els acomiadats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).

Els vuit acomiadats han acceptat l’ERO ateses les condicions de 40 dies per any treballat que han rebut. Pel que fa als 12 treballadors que passaran a tres empreses públiques (Aparcam, Secomsa i l’IMEC), aquesta ha estat una petició dels sindicats, i comportarà indirectament l’acomiadament de quatre treballadors interins que estaven en aquestes empreses.

Les negociacions de les últimes setmanes han estat molt dures, amb continus actes de protesta dels treballadors als plens municipals o davant del consistori. Un punt clau per a rebaixar el nombre d’acomiadaments ha estat la renúncia per part dels treballadors al Fons Social durant els anys 2014 i 2015, un fons que té un cost de 99.000 euros anuals.

El pre acord assolit entre el govern cambrilenc i els afectats serà votat en assemblea pels treballadors laborals el proper dimarts. De ser ratificat, aquests es farien efectius dins el proper mes i mig. Amb aquesta mesura, l’ajuntament de Cambrils espera tenir un estalvi d’1’1 milions d’euros. El consistori està governat amb un pacte entre CiU, el PP i la Plic.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 josepxicot, Barcelona, 23/06/2013 - 20:20

El que s´ha de fer,és tancar les empreses públiques
deficitàries,que són la inmnesa majoria,vaig més
lluny l´Estat les seves institucions,no haurien de te
nir cap empresa,sols les lleis per fer-les funcionar
d´acord les lleis.

#7 pep, manresa, 23/06/2013 - 13:53

Corrupgència es va fer amb CAT fa 33 anys. I els ajuntaments de CAT són l'expresCiÚ de la Corrupgència. Vosaltres creieu que a un ajuntament com el del poble del M.H. Espanol del Ano durant 23 Anos, Queralbs, amb 24 habitants de dret tot l'any (l'agost canvia) fan falta una dotzena de funCiUnaris?.

#6 Anònim, BCN, 23/06/2013 - 10:57

Siempre apuntan al más débil, son conductas raposas!

#5 Mireia, Cambrils, 22/06/2013 - 22:51

El que és cert és que l'Ajuntament de Cambrils estava sobredimensionat. Hi havia més de 450 treballadors abans d'entrar aquest equip de govern. Ara en quedaran uns 350 aproximadament, la majoria funcionaris, que són intocables.

#4 Caterina, Reus, 22/06/2013 - 21:56

Vean el insignificante detalle de que tras maratonianas reuniones deciden (los políticos) prescindir de "8 trabajadores", no de "8 políticos profesionales o de 8 cargos de confianza.Es sabido que el problema del Ayuntamiento de Cambrils es debido a los elevadísimos salarios de sus trabajadores. Sí.