Política · 19 de Novembre de 2016. 11:05h.

Campana pel finançament

Puigdemont intenta justificar que no vagi a la reunió convocada a Madrid

Campana pel finançament

Puigdemont, inaugurant la Trobada d’Economia a S’Agaró

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que no assistirà a la conferència de presidents autonòmics que el Govern espanyol convocarà properament perquè “ens hem guanyat ser tractats políticament de manera bilateral”.

“Políticament ens hem guanyat la bilateralitat pels resultats a les urnes”, perquè “el que es vota a Catalunya no s’ha votat enlloc i el que ha passat a Catalunya tampoc no ha passat enlloc”, ha dit el president, qui ha afegit que “seria un gest que valoraria positivament”, el reconeixement d’aquesta bilateralitat política.

El cap de l’Executiu ha inaugurat la XXI Trobada d’Economia a S’Agaró i, a preguntes del moderador del col·loqui posterior a la conferència, Puigdemont ha recordat la manca de resultats que hi ha hagut en les cinc cimeres de presidents que s’han celebrat des que es va crear aquest òrgan i “la manca de voluntat de diàleg i consens” que es va fer palesa en la darrera reunió a la qual va assistir l’expresident Mas.

“La història ens diu que anar a una conferència de presidents, en cas que hi hagi acords de calat, que històricament no hi són, passarien a incrementar la llista de 46 punts” amb els incompliments del govern espanyol. “No és un desaire”, ha insistit, “el desaire important és la no resposta als 23 i 46 punts” presentats al president espanyol.

El cap del Govern ha demanat en aquest sentit “no fe operacions que no contribuiran a resoldre-ho, perquè no ho han fet en el passat i no ho faran en el futur”. “Per mes conferències de presidents, si no s’aborden els problemes de fons no serviran de res i nosaltres no en tenim tant de temps”, ha advertit.

En qualsevol cas, el fet de no assistir a la conferència de presidents, però, no treu que “tècnicament sí que estem treballant pel model de finançament”, ajudant el govern de les Illes Balears i en contacte també amb el govern del País Valencià.

“Estarem amatents a la proposta de model de finançament, perquè són els nostres diners”, però sense liderar-ho, ha recordat, perquè quan Catalunya ho ha liderat políticament, ha dit, ha tingut efectes perjudicials tan per a Catalunya com per a l’Estat espanyol. Als catalans, ha manifestat, “se’ns ha acusat d’insolidaritat” i l’Estat “ha hagut de generalitzar un bon acord amb Catalunya perquè fos acceptat fins i tot per les comunitats que no ho havien demanat”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 botifler1914, Sinitaca, 21/11/2016 - 13:00

ens hem guanyat ser tractats políticament de manera bilateral

Mandeeeeee???? Cuanto más revoltoso más jugoso parece pensar y es justamente al revés.

Os habeis ganado ir a declarar ante los tribunales, nada más.

#10 ESERS D'UNA ATRE GALAXIA, Barcelona, 19/11/2016 - 16:13

1 - ANEM SOBRATS
2 - NO SOM UNA COMUNITAT AUTONOMA
3 - VOLEM TRACTAMENT D'ESTAT

Que n'es de maco somiar truites a TOT-HORA

#8 Laughter, L'H-España, 19/11/2016 - 15:30

¡Si no vas, después no te quejes!

#8.1 PERO COMO QUIERES, QUE NO SE QUEJE ¡¡¡¡¡, Barcelona, 19/11/2016 - 16:17

Si no se queja
Si no proclama su victimismo

entonces DONDE ESTA LA GRACIA ?
entonces que gana ?

EL COCO ¡¡¡ que viene el COCO ¡¡¡

#7 Pepet, Sabadell, 19/11/2016 - 14:01

No cal intentar justificar quelcom que no te justificació. Un President com cal, segur de si mateix, amb les idees clares respecte al que convé al País, defensa les seves conviccions on calgui i les defensa a capa i espasa.

#6 Un musclu, Bcn, 19/11/2016 - 13:09

Pastisser als teus pastissos. Ens portes al fracas com pais. L astut no podia tenir millor substitut