Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2021. 20:10h.

Campanya a favor de l'indult preventiu a Puigdemont

Zapatero i l’Ara esperonen l’eventual retorn de l'expresident

Campanya a favor de l'indult preventiu a Puigdemont

La possibilitat de que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont torni a Espanya, després de la seva fugida a Bèlgica l'octubre de 2017, comença a agafar força des de diversos mitjans i la Moncloa. 

La defensa de Puigdemont estaria intentant que l'expresident recuperi la immunitat com a eurodiputat a través del Tribunal General de la Unió Europea. Una decisió que complicaria encara més el procés de judicialització a Espanya. 

El diari Ara ha publicat aquest mateix diumenge els diferents escenaris que s'obren entorn a l'expresident després de la seva detenció i posterior posada en llibertat per part de la justícia italiana. En cas de que el Tribunal General de la Unió Europea retornés la immunitat a Puigdemont aquest "no podria ser detingut en cap estat membre i, segons els advocats de l'expresident, s'obriria la possibilitat de retornar a Espanya", afirma el diari Ara. 

Aquesta mateixa setmana, l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, va aprofitar per fer campanya a favor de l'indult a Puigdemont. En una entrevista a RTVE, va reconèixer que la situació de l’expresident "és un factor important" per avançar en la via del diàleg. "Hi ha gent pensant en això. Tinguem confiança", va confirmar.

Unes declaracions amb les quals mitjans com l'ABC consideren que "Zapatero anticipa el perdó" a l’expresident. En la publicació d'aquest dissabte afirmaven que amb aquestes declaracions "Zapatero va ser l'encarregat de deixar anar que el govern espanyol està treballant en una solució per Puigdemont". 

L'expresident no ha tornat a trepitjar territori espanyol des que a l'octubre de 2017 es va desplaçar en cotxe des de Girona a Marsella, on va agafar un avió per anar-se'n a Brussel·les.

 

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Se't veu el llautó, Barcelona, 11/10/2021 - 17:51

El Zapatero deu estar tornant o demanant favors al Sànchez
Coses d'aquelles de la mesa de negociació#18 Hector, Barna , 11/10/2021 - 17:22

Zapatero tan solo por el vínculo que mantiene con la narcodictadura de Venezuela ya me parece sospechoso.

#17 Yomismo, Sevilla, 11/10/2021 - 14:14

En el Viva21 de VOX: Giorgia Meloni, líder de Fratelli d´Italia, lo deja claro sobre la detención del golpista Puigdemont
«Si España solicita poder juzgar a un acusado, según su Código Penal, nadie tiene derecho a impedirlo». https://www.youtube.com/watch?v=mklLiD3Pgbc

#16 BEJOTA, BCN, 11/10/2021 - 12:41

https://www.youtube.com/watch?v=DunZQ4YhRzI

Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido"

#15 Neferu, Barcelona, 11/10/2021 - 12:18

Sanchez sabe que los indultos le van a pasar factura en las próximas elec. y más si al final indulta a un Fuigdemont que no para de dar problemas a España, y porque lo sabe, ha optado por la estrategia del bono de 400€ a los que cumplan 18 años en 2022. Así los votos que pierde por un lado, cree que los recuperará con los de los bonos