Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2020. 13:14h.

Campanya a favor dels indults

L'advocat de Forn creu que l'absolució de Trapero pot afavorir les mesures de gràcia

Campanya a favor dels indults

Xavier Melero, advocat de l'exconseller Quim Forn, creu que l'absolució de la cúpula d'Interior "posa molt més fàcil" l'indult dels dirigents independentistes presos, però assegura que la sentència no farà que Forn surti "immediatament de la presó".

Melero ha dit en una entrevista a Rac-1 que "la sentència afavoreix l'indult quan arribi a adquirir fermesa" i, en aquest sentit, ha argumentat que "l'existència de dos pronunciaments contradictoris sobre els mateixos fets, dóna la conveniència amb caràcter més urgent d'adoptar aquesta mesura".

També ha manifestat que "una de les conseqüències directes que tindrà aquesta sentència és que, si realment el govern vol tramitar l'indult, les raons d'equitat que fonamenten la conveniència d'ordre públic de decretar-lo, es veu palesament reforçades pel contingut d'aquesta sentència". "En termes d'ordre públic, pau social, convivència i equitat, que fonamenten a concessió de l'indult, això ho posa molt més fàcil", ha remarcat.

Xavier Melero, d'altra banda, ha assegurat que l'absolució no servirà perquè Forn surti "immediatament" de la presó perquè "és una sentència que no és ferma i el que contradiu del Suprem es considera lliure valoració de la prova". "Aquesta sentència la presentarem Tribunal Constitucional i estudiarem, si hi cap, un recurs extraordinari de revisió", ha avançat.

Finalment, considera que la fiscalia "faria molt bé de no recórrer la sentència, perquè els qui tenim encara alguna confiança en la justícia ens agradaria que deixi de fer el ridícul". "No es pot descartar però jo espero que no", ha conclòs.31219-melero.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 El Sifoner, Castelló, 22/10/2020 - 16:42

("la existencia de dos pronunciamientos contradictorios sobre los mismos hechos...) Una banda de 5 personas perpetran un robo, cuatro lo hacen a cara descubierta, sin guantes y dejando pistas por doquier, el quinto es tan cauteloso que no deja rastro alguno y sus compañeros no le delatan. A los primeros los condenan y el otro sale absuelto.

#2 Tirant, Bcn, 22/10/2020 - 15:22

Cal veure, crida l'atenció la cara d'oprimits i maltractats que tenen ... Ja, Ja, Ja ...

#1 Benet S., Barcelona, 22/10/2020 - 14:36

Es curiós pero la negativa a l'autocritica d'aquesta trepa mai apareix com a signe d'humiltat. I certament que quan diu "ens agradaria que deixi de fer el ridicul" la frase l'hauria d'aplicar al seu patrocinat, doncs qui va aclaparar el ridicul més espantós va ser la banda dels sediciosos en la seva rebelió frustrada, amén del "ho tornarem