Publicitat
Política · 15 de Maig de 2019. 17:43h.

Campanya a favor d'Iceta

Un miler de personalitats signen un manifest perquè presideixi el Senat

Campanya a favor d'Iceta

Miquel Iceta, en una imtge d'arxiu

Un miler de personalitat del món polític, econòmic i intel·lectual han signat un manifest a favor que el líder del PSC, Miquel Iceta, sigui designat senador autonòmic perquè presideixi el Senat. “L’elecció de Miquel Iceta com a president del Senat és una oportunitat per a Espanya i per a Catalunya per avançar en les reformes de l’Estat en clau federal”, assegura el text que ha impulsat el PSC i la plataforma Amics de Miquel Iceta.

Entre els signants hi ha l'expresident de la Generalitat, José Montilla; l'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu; l'exconsellera de Treball, Mar Serna; el secretari general de la UGT, Josep María Álvarez; el jurista, Xavier Arbós; l'actriu Rosa Maria Sardà; el cantant Joan Manuel Serrat; la catedràtica d'Ètica Victoria Camps; la directora de cinema i exministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, entre d'altres.

El manifest afirma que la candidatura de Iceta com a president de la cambra alta “té tot el sentit polític”, perquè “representa una oportunitat per dinamitzar aquesta cambra territorial en el sentit dels estats federals”. Els signants defensen que és “una oportunitat per impulsar el diàleg, la cooperació i la trobada dels consensos necessaris per avançar en el federalisme”. També reivindiquen el “dret” del PSC a proposar el candidat que vulgui el partit per substituir l'expresident José Montilla al Senat.

“No seria raonable que es pretengués bloquejar aquest nomenament que representa una oportunitat pel diàleg, el reconeixement i l’enfortiment de l’autogovern que necessitem per avançar com a societat”, assenyala el manifest. Els signants conclouen fent una crida perquè els partits independentistes “no impedeixin el seu nomenament i es comprometin en la recerca de solucions polítiques”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 joan, Montblanc, 16/05/2019 - 21:17

són els progres casposos de l'escaña supremacista

#8 luis, barcelona, 15/05/2019 - 19:23

Todo este jaleo parece LA CENA DE LOS IDIOTAS, ¿Es que nadie quiere ver que todo consiste en que los que están dentro NO QUIEREN SALIR y los de fuera QUIEREN ENTRAR?
No es lo mismo ser uno de los ALTS CARRECS con 70.000€ de media o uno que espera para cobrarlos
Ni independencia ni L.E.C.H.E.S. entrar para chupar del bote,
Perdó.. XUCLAR DEL POT

#7 Xavi, Barna, 15/05/2019 - 19:04

El problema de Iceta es querer contentar a todo el mundo y creerse el mas listo de la clase.

#6 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 15/05/2019 - 18:31

Todos los abajos firmantes son sociatas de la empresa la PSOE. No hay ninguna novedad.
Lo cierto es que ICETA no suma. Pur lu tant es hacer ruido y msrketing que es lo que les interesa.

#5 tonino, BCN, 15/05/2019 - 18:30

Este orondo personaje, soberanista de closet, debería volverse a meter en el armario...