Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2008. 10:59h.

Campanya de la JSC en contra de les 65 hores setmanals

Han fet quatre curts on rebutgen l'eurodirectiva laboral

La JSC-Barcelona ha realitzat quatre curts en la campanya contra l'eurodirectiva sobre el temps de treball, que preveu ampliar l'horari laboral fins a les 60 hores setmanals i, excepcionalment, fins a les 65. En aquests vídeos es poden veure quatre situacions fictícies que, segons la JSC-Barcelona, es podrien donar en un futur si aquesta reforma laboral surt endavant. En els curts apareixen un treballador a punt de jubilar-se, una mare de 30 anys que no pot compaginar la vida laboral amb la familiar, un jove i un empresari satisfet per l'ampliació de l'horari laboral.

Javier López, de la JSC-Barcelona, ha indicat que "la directiva significa un gir de la tendència dels darrers 150 anys d’anar reduint la jornada laboral com a forma de dignificar la vida laboral i encarna els desitjos de la dreta que vol imposar les seves tesis més regressives". El dirigent socialista ha afegit que "l’eurodirectiva trenca amb la negociació col·lectiva imposant la individualització de les relacions laborals. La JSC-Barcelona ha afegit que "la negociació col·lectiva ha estat una de les fórmules de vertebració del pes social dels treballadors i ha permès en molts camps la millora de les seves condicions laborals i els seus drets".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 A despertaferro, (No Teià, que hi ha molt tonto), 05/12/2008 - 13:41

La gente teneis unos cacaos mentales. Lo que votó en contra Borrell fue la eurodirectiva de retorno. La eurodirectiva del tiempo de trabajo (65 horas) se vota el Lunes que viene, pero se voto en comision y la tumbaron liderados por Alejandro Cercas.

#28 despertaferro, L´H, 05/12/2008 - 09:03

Pero cuanto DESINFORMADO hay por aqui pero si cuando se voto la directiva de las 65 horas el PSOE-PSC no voto en contra el, unico que lo hizo fue borell y le llamaron la atencion desde el PSOE dios lo que hay que leer.

#27 Estefania, Granollers, 04/12/2008 - 20:28

Una vegada més, la JSC al capdavant de les organitzacions polítiques juvenils de Catalunya en la defensa dels drets dels treballadors i les treballadores!
Felicitats companys de Barcelona.
65 hores...NI PARLAR-NE!

#26 Jordi, Teià, 04/12/2008 - 18:33

Algú de vosaltres em pot explicar com pretén fer competitiva una fàbrica (d'automòbils, per exemple)? I aquí no hi ha comparació possible amb Suècia, precisament.
No hi ha lloc per feines poc qualificades al "primer món". No ho veieu?

#25 Lluís, Barcelona-Eixample, 04/12/2008 - 17:34

Aquí hi ha alguns que amb l'excusa de la competitivitat en lloc de voler competir amb Suècia en productivitat volen competir amb el Vietnam en precarietat. O això, o es critica perquè ve de socialistes.