Publicitat
Política · 12 de Juny de 2009. 16:14h.

Campanya perquè Samaranch deixi el COI

Per la seva "col·laboració amb el règim totalitari del general Francisco Franco"

Campanya perquè Samaranch deixi el COI

Una foto de Samaranch que reprodueix la 'web' de Democràcia i Dignitat en l'Esport

Una entitat denominada Democràcia i Dignitat en l'Esport ha iniciat des de la seva web una campanya perquè Juan Antonio Samaranch abandoni la presidència d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI) pel seu passat polític.

Es diu que "des de la seva fundació l’any 1894, el moviment olímpic -com a expressió de l’esport mundial organitzat- no ha deixat d’insistir en la necessitat que l’esport fos vist com una gran activitat disseminadora de valors ètics i democràtics arreu del món". I s'afegeix que "els seus documents fundacionals i de principis, inclouen entre aquests valors la germanor, la llibertat i la igualtat entre les comunitats humanes".

També es fa referència a que "Juan Antonio Samaranch, president honorari de l’actual Comitè Olímpic Internacional, té un passat feixista i de clara col.laboració amb el règim totalitari del general Francisco Franco a l’Estat espanyol". S'afirma sobre això que "considerem que aquest fet fa del tot incompatible i incongruent que el sr. Samaranch pugui continuar ostentant el càrrec de president honorari del Comitè Olímpic Internacional".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 Joan, Lleida, 15/06/2009 - 09:33

Boníssima campanya. Ja era hora.

#34 pep, manresa, 14/06/2009 - 12:19

Fran, parles del què no saps, perquè com jo som moltísims els que no vem estar mai d'acord amb la comèdia dels JJ.OO. entre altres coses perquè la meva nació no hi és representada

#33 Fran, Llinars, 13/06/2009 - 19:18

Te nassos q quan Samaranch va dir allo de...a la ville du Barcelona...ningu sortis dient q rebutjaba els JJOO presidits x 1 franquista q va fer el q va poguer xq bcn sortis escollida.

#32 PANÓPTICO, MADRID, LA LIBERAL RESISTENTE, 13/06/2009 - 19:15

Cuando Franco iba a Cataluña,todo el mundo enfervorizado brazo en alto.Y ministros y altos cargos catalanes,para no contar ¿Y saben quién es el de la foto que está al lado de Samaranch? Ni más ni menos que Rodolfo Martín Villa ¡Si Paco se levantara...!

#31 pep, manresa, 13/06/2009 - 18:58

Joan (Lloret de Mar), a mí ERC no m'ha desmamat d'enlloc perquè als únics partits en què he militat són PSAN i ERC precisament, i... que potser no tinc raó?
Compara la situació del país a tots els nivells abans del Tripartit i ara