Publicitat
Política · 15 de Maig de 2009. 15:58h.

Camps incompleix el codi ètic del PP

La norma interna exigeix la dimissió del càrrec en cas d'imputació judicial

Camps incompleix el codi ètic del PP

Camps, amb Rajoy

El president de la Generalitat valenciana i dirigent del PP, Francisco Camps, hauria de posar el càrrec a disposició del partit després d'haver estat imputat pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià en l'anomenat cas Gürtel, ja que, segons el codi ètic del PP, "per garantir l'exigència de responsabilitats polítiques que poguessin correspondre a qualsevol càrrec públic del Partit Popular, aquests es comprometen a comunicar a la direcció del PP i a posar a la seva disposició el càrrec públic que exerceixin, si de l'obertura de qualsevol procediment jurisdiccional puguin derivar-se indicis racionals de comissió d'un delicte".
 
El PP també hauria de crear una comissió d'investigació sobre l'actuació de Camps, perquè el codi especifica que "el Partit Popular assumeix el compromís d'obrir en qualsevol d'aquests casos una comissió d'investigació interna que aclareixi els fets".

Fins i tot podria ser d'aplicació a Camps un altre apartat, que estableix que "constituirà motiu d'expulsió immediata del partit, sense perjudici de les responsabilitats d'altra índole que poguessin deduir-se, la utilització del propi nom, posició o relació dins del partit o en un càrrec públic, per obtenir lucre, tracte o favor personal o benefici per a si o per a tercers".

El mateix Camps ha declarat que "per fi tinc l'oportunitat d'explicar en seu judicial exactament el que he d'explicar, i estic completament convençut que això acabarà, si Déu vol, molt aviat i molt bé".

Abans de la imputació, el portaveu del PP al Senat, Pío García-Escudero, havia defensat a TVE la suspensió de militància de tots els que siguin imputats, advertint que "aquell que es demostri que és culpable, el partit és inflexible amb ell, i per descomptat, aquell que ha estat imputat per part de la justícia té una suspensió de militància immediata".

No obstant això, la portaveu del grup del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat la presumpció d'innocència de Camps, i ha negat que al PP hagi una doble vara de mesurar en relació amb altres imputats del partit als quals s'ha suspès de militància: "Jo defenso el sistema judicial del qual forma part la presumpció d'innocència i el dret a ser jutjat amb totes les garanties. Això és el que fa el meu partit i tots els seus òrgans".

De la seva banda, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ha dit que "Camps té l'avantatge de poder defensar-se. És una oportunitat per defensar-se davant la justícia".

D'altra banda, una situació menys greu i que no és delictiva, el cas dels diputats britànics que han abusat de cobraments -legals- de diners públics, ha provocat ja dues dimissions. Elliot Morley, antic secretari d'Estat d'Agricultura, va ser suspès com a membre del grup parlamentari laborista després d'admetre que va demanar 16.000 lliures (17.760 euros) a càrrec de l'erari públic per a una hipoteca que ja havia pagat. I el diputat Andrew Mackay ha dimitit com a assessor del líder del Partit Conservador, David Cameron, després de reconèixer que ell i la seva esposa, la també diputada Julie Kirkbride, van cometre irregularitats en la sol·licitud d'ajuts per a un segon habitatge a qual tenen dret els parlamentaris si la circumscripció electoral es troba fora de Londres.

Ambdós diputats són les primeres víctimes polítiques d'un escàndol que va destapar la setmana passada el diari The Daily Telegraph, que està publicant les despeses a càrrec del contribuent de diputats dels principals partits britànics.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Josep Mª, Terrassa, 16/05/2009 - 08:38

Aquest PePeros ni tenen ètica ni vergonya i sí una cara més dura que el ciment.
Ahir, en Gonzàlez Pons, va dir: "Francisco Camps no es imputado; ha sido citado a declarar como imputado" (sic)
I aquests son els polítics del païs.
S.O.S.

#1 vicent, llíria, 15/05/2009 - 19:58

ah, però tenen ètica aquesta gent? però si aquests en el BUP agafarien religió catòlica i no ètica, o pot ser feren FEN?