Política · 27 d'Agost de 2020. 10:33h.

Campuzano veu la llum

L'exdiputat del PDECAT diu ara que la proposta de Puigdemont "només ens durà a més dolor col·lectiu"

Campuzano veu la llum

L'exdiputat del Congrés Carles Campuzano, que es va donar de baixa del PDECAT fa dos mesos després de trenta anys de carrera política, ha criticat la proposta de "confrontació" que va fer Carles Puigdemont i, posteriorment, va secundar el president de la Generalitat, Quim Torra, i en un article a El Periódico ha advertit que "repetir els errors del passat més recent només ens durà a més dolor col·lectiu".

Campuzano ha lamentat que "alguns s'entesten a proposar-nos de continuar fent el mateix que han fet fins ara. Ens parlen de mantenir la confrontació institucional, el bloqueig polític i la polarització ideològica del país entre dos blocs. Res d'això ha estat útil mai en la història de Catalunya".

L'exdirigent del PDECAT admet que ara "no som més lliures, ni tampoc hem fet créixer més adhesions a la causa de la llibertat nacional de Catalunya que aquella que teníem abans de l'octubre del 2017". Tampoc el sentiment de pertinença, imprescindible per a qualsevol moviment d'alliberament nacional, ha crescut. Més aviat al contrari", sentencia.

També afirma que "l'autogovern avui és més feble". "No només per les polítiques centralitzadores dels governs espanyols, que també, sinó perquè aquells que haurien d'aprofitar al màxim, ara sí amb intel·ligència, eficàcia i competència, totes les capacitats de les institucions d'autogovern, han preferit menystenir-les i sotmetre-les a un enorme desgast a la recerca d'un hipotètic benefici partidista", exposa.

Carles Campuzano diu que "la independència és una demanda democràtica i legitima", però avisa que "si els independentistes aspirem de veritat a avançar és molt obvi que entestar-se a repetir els errors del passat més recent només ens durà a més dolor col·lectiu, més feblesa institucional, més confrontació partidista, menys cohesió social..." En aquest sentit, adverteix que "això tindrà evidents conseqüències en termes econòmics i socials pel país". "I així, no. No és ni intel·ligent, ni útil, ni capaç de fer-nos progressar com a societat", remarca.

Finalment, reclama que cal "enfortir les institucions catalanes, governar bé, endreçar el país, cooperar i col·laborar per afrontar la crisi econòmica i social Catalunya endins i Catalunya enfora, persistir en la via del diàleg, la democràcia i el respecte a les lleis per part dels governants, com formula per cercar un acord polític sobre el futur del país, federalisme europeista com a horitzó, són les bones vies". "És clar que no és fàcil ni senzill i demana molta bona política", conclou.

Campuzano, llicenciat en Dret, va iniciar la seva trajectòria política a la JNC on va ser secretari general (1989-1994) i president (1994-1996). Durant aquest període, entre 1986 i 1992, va treballar al Departament de la Presidència de la Generalitat. Abans de fer el salt a Madrid (1996-2019), també va ser regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1987-1991) i diputat al Parlament (1992-1995).

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#22 Lobisome, BCN, 27/08/2020 - 20:15

Me han censurado otro comentario. Sin explicación. Parece de verdad que una cosa es predicar y otra dar trigo.

#21 Venanci, Barcelona, 27/08/2020 - 18:56

Aquest va ser un alumne fidel del gran mestre, que fa vint anys ja els alliçonava:

https://www.dolcacatalunya.com/2020/08/vea-a-jordi-pujol-histerico-en-2002-quien-se-han-creido-que-somos-nosotros-no-hemos-ido-a-la-politica-por-el-comedero/

#20 Marti, Barcelona, 27/08/2020 - 17:35

Aquest desde l'adolescencia que no coneix altre ingrés que no provingui de l'erari public. El vertibale exemple del parasitisme del sistema que per defensar les virolles canviarà de bandol com un mitjò. Aquest ha de pagar pels seus pecats com totes les altres rates que ara volen baixar del vaixell fantasma que tripula aquell vivales maleit.

#19 Luigi., Barcino, 27/08/2020 - 17:31

Si ha visto la luz,seguro que no es la de la lámpara de Diógenes.

#18 manu21, Dijon france, 27/08/2020 - 16:03

con esta gente? (Puigdemont, Marta Rovira, Pere Aragonés o el Cantante Lluís Llach. Todas estas sagas Tienen Otra Cosa en común: los abouelos trabajaron de algún modo para Franco en Cataluña.
Sus herederos, los que de verdad sacaron rédito de aquel franquismo, han cambiado el águila por la estelada y se han apuntado a otro golpe de estado.