Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2021. 09:07h.

Canadell diu que Puigdemont “és l’única esperança”

Adverteix que si depèn d’ERC la independència serà “d’aquí 90 anys”

Canadell diu que Puigdemont “és l’única esperança”

El diputat de Junts, Joan Canadell, en un fil a twitter, adverteix que “els partits polítics independentistes no culminarem la independència mentre necessitem 33 diputats d’ERC que no pensen confrontar amb l’Estat”.

“La taula de diàleg és ara l’únic camí que contempla ERC. En teoria en menys de 2 anys hauran d’haver aconseguit un compromís de l’Estat, tothom ho veu molt difícil però… Si no s’avança, caldrà posar en marxa l’embat que abans haurem d’haver preparat amb entitats i partits”.“El calendari és capriciós i fa q en aquests 2 anys conflueixin varies coses: eleccions municipals, els partits hauran de demostrar quina estratègia ha avançat millor; possible retorn de Puigdemont lliure; possibles eleccions a l’Estat properes; sentències europees del procés”, indica.

“Ara costa veure però passaran moltes coses aquests mesos q ho poden canviar tot. La CUP ha presentat la proposta de referèndum sense parlar abans amb ERC i Junts. És el contrari absolutament de la unitat, i si no anem units no guanyarem,segur”, adverteix.

Canadell diu que “Junts vol complir l’acord de Govern” i recorda que “defensem intentar el diàleg i preparar embat en paral·lel, però sols no podrem preparar-lo, cal partits i entitats. Veurem si som capaços…”.

També celebra que “l’estratègia de Puigdemont avança molt bé, pot ser el revulsiu que ens cal per generar un nou momentum. Sincerament és l’única esperança a curt”.

“Les eleccions al @ConsellxRep seran en breu, representaran un pas molt important, i caldria q tothom que vol la independència aviat, no d’aquí 90 anys, s’hi apunti i demostri que val la pena intentar el nou embat”, assenyala.

“Perquè altrament si l’estratègia d’ERC torna a guanyar les eleccions (municipals les properes) la ciutadania donarà un missatge clar: no tenim pressa. Només la pressió de la gent, a les urnes, al carrer o on sigui, fara que els partits tornem a anar junts, perquè amb fulls de ruta tan diferents es fa difícil culminar el procés”.

“Al Parlament tenim 32 diputats de Junts disposats a remprendre el que vam deixar aturat el 27/10/2017, però si va ser difícil amb 72 diputats, imagineu si només som 32. La societat civil torna a ser clau com ho va ser el 2012, cal apretar als polítics o no es mouran”, conclou.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 05/10/2021 - 22:41

Si Canadell no está abducido y lo ve como un gurú, su referente espiritual o algo así, muy finico no está.
Ni unidos ni separados, lo sabes Joan, no ganaréis. Es más habéis perdido, porque pronto seremos lo que se hace en un Hospital al quitarnos algo o curarnos algo. Si amigo, las finanzas mandan por más que las esquilméis y la barra libre ac

#17 Neferu, Barcelona, 05/10/2021 - 17:26

Sí señor. Fuigdemont es la única esperanza para que la Justicia Europea, para que la CE recupere la credibilidad y la confianza de loas naciones que la forman. Mientra la CE siga apoyando a los delincuentes, comprobados sus actos delictivos como en este caso, La UE irá perdiendo credibilidad y su democracia será tomada a pitorreo

#16 Gandalf, Tierra Media, 05/10/2021 - 16:46

Ayudame Obi-Wan Puigdemont, tu eres nuestra ultima esperanza.

#15 Sergi Sergio, Barcelona, 05/10/2021 - 14:31

Ostras pues si este pajaro que volo es vuestra unica esperanza lo teneis claro, lo de los 90 años no es nada.

#14 Conxita de Riudecols, Riudecols, 05/10/2021 - 13:51

Si en Puigdemont és l'única esperança que hi veuen em penso ho tenen molt fotut.