Publicitat

Santiago Fisas ha estat regidor a Barcelona, conseller de Cultura i Esports a Madrid i ara candidat del PPC per a les europees

Candidat per tot

Camacho, amb Santiago Fisas i Andrea Levy

Santiago Fisas ha estat regidor a Barcelona, conseller de Cultura i Esports a Madrid i ara candidat del PPC per a les europees. Fisas, en efecte, repeteix a la candidatura com a número 12 de la llista dels populars catalans.

Santiago Fisas (Barcelona, 1948) és Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Diplomat per l'IESE en el Programa d'Alta Direcció d'Empreses. Ha exercit l’advocacia a la seva ciutat i ha ocupat diferents càrrecs relacionats amb l’esport. Parla català, castellà, anglès, francès i italià.

Pel que fa a la seva activitat política, entre 1975 i 1978 va ser membre del Consell General del Centre Català, posteriorment va ser membre del Comitè de Govern i Vicepresident de les Joventuts d'Unió del Centre de Catalunya (UCC), partit que amb UCD va formar la coalició Centristes de Catalunya.

Després va ingressar al Partit Popular i va formar part del Comitè Executiu Nacional. Des de l’any 2009 és part de la Junta Directiva Nacional del PP.

A les eleccions municipals de 1999 va encapçalar les llistes del Partit Popular a l'Alcaldia de Barcelona, on va ser regidor fins al 2003. És diputat del Grup Popular al Parlament Europeu des de juliol de 2009 i ara torna a formar part de la candidatura per a l’Eurocambra, com a número 12 de la llista.

Fisas ha tingut diferents càrrecs a les institucions públiques. Va ser nomenat primer Director General d'Esports (1996-1998) i més tard Secretari d'Estat per a l'Esport (1998-1999) per Esperanza Aguirre, llavors ministra. També ha estat president del Consell Superior d'Esports (CSD), càrrec en el que només hi va estar sis mesos. Durant el seu mandat es va aprovar la reforma de la Llei de l'Esport.

L’any 2003 va ser nomenat, també per Aguirre, conseller de Cultura i Esports de la Comunitat de Madrid. Hi va estar fins el 2009, quan ja va passar a ser Eurodiputat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Lluís, Girona, 30/04/2014 - 16:44

A Estats Units el consideraríen un fracassat perquè s'ha passat gairebe tota la vida profesional a la mateixa empresa (en aquest cas la política). Quina pena d'home. Si tothom fes com ell, aquest país no avancaría gens.

#2.1 Joan, Barcelona, 30/04/2014 - 17:48

Doncs a Catalunya tenim a Artur Mas (vivint de la política des del 1982) i ningú diu que és un fracassat. No era catalunya la Califòrnia d'Europa?

#1 Carles M.H., Vic, 30/04/2014 - 15:13

Vivint del momio.....