Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2008. 17:09h.

Candidatura única a la JNC

Gerard Figueras substitueix Jordi Cuminal a la secretaria general

Candidatura única a la JNC

Imatge de la roda de premsa

La Joventut Nacionalista de Catalunya celebra els propers 7, 8 i 9 de novembre a El Prat de Llobregat el seu XVè Congrés amb un relleu generacional i amb voluntat d’aprovar uns textos ponencials que siguin de referència per al proper Govern de la Generalitat. Per aquest motiu, el lema escollit pel Congrés és “La joventut decisiva”, acompanyat d’un subtítol on es recullen un seguit de valors pels quals aposta l’organització: “Necessària, compromesa, innovadora, activa, crítica i responsable”.
 
L’únic candidat a ocupar la Presidència de la JNC, Gerard Figueras, ha destacat que aquest congrés ha de servir per fer la feina que “ens permeti que quan CiU torni al Govern, la JNC tingui la motxil·la plena, amb propostes clares sobre polítiques de joventut, universitats, medi ambient, infraestructrures o immigració”. “Hem escollit el lema de la joventut decisiva perquè volem explicar als joves que tenim prou capacitat per fixar posicionaments sobre els temes que hi ha a l’agenda del país”, afegeix Figueras.
 
Gerard Figueras explica que “el Congrés s’emmarca en un moment polític en què l’Estatut aprovat fa tres anys i que s’hauria d’estar desplegant ja està pendent d’una sentència del Constitucional i quan es compleixen cinc anys del tripartit”. En aquest sentit, les línies estratègiques per als propers temps serà el “d’enfortir la JNC, amb més gent a totes les comarques i a tots els pobles, i que tots els joves coneguin la Joventut Nacionalista de Catalunya”, així com també aquesta voluntat per ser referents quant a discurs.
 
El secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, ha explicat que durant el Congrés l’actual generació que ha dirigit la Joventut Nacionalista de Catalunyaels darres anys -que aplega unes 280 persones, entre les quals el mateix Cuminal, Marc Pifarré o Albert Batalla-  abandona l’organització en haver arribat a l’edat màxima de militància, però per contra, la JNC comença la nova etapa amb un creixement positiu de militància, “cosa que demostra que el projecte engresca i que es fa bé la feina”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Militant, Catalunya, 06/11/2008 - 20:08

Molta sort, i endavant la JNC.
Ser candidatura unica, vol dir tenir interessos cada vegada més propers dins l'organització.
Junts ho aconseguirem.
Per una Catalunya lliure i sense enganys!

#8 RAMON, Barcelona, 06/11/2008 - 17:30

semblen quatre gats ? no ? ahi pobres!!!

#7 Militant, Barcelona, 06/11/2008 - 12:46

Felicitats. Anims a tu i el David!
I una cosa, que vol dir aixo del Villanueva? No ho he acabat d'entendre.

#6 MARC-SABATES.COM, Barcelona Nacio Catalana //*//., 06/11/2008 - 11:46

INDEPENDENCIA //*//.
MARC-SABATES.COM

#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 06/11/2008 - 10:32

Las candidaturas únicas son signo de identidad de los partidos carentes de democracia que emulan a Hitler, Mussolini y Stalin.
No me extrañan en partidos que ponen al mito de la nación por encima de los derechos de sus ciudadanos.