Política · 9 d'Agost de 2019. 18:40h.

Canvi de rumb del PSOE en immigració

D'acollir l'Aquarius a voler que atraqui en un port italià

Canvi de rumb del PSOE en immigració

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez ha evidenciat un clar viratge en la política d'acollida dels migrants. En poc més d'un any des que fou investit president del Govern espanyol, Sánchez ha passat d'acollir el vaixell Aquarius al Port de València amb un desplegament mediàtic sense precedents a desentendre's del vaixell Open Arms, que navega pel mediterrani amb 121 migrants i refugiats que esperen atracar a algun port. Sánchez tampoc ha retirat les concertines de les tanques frontereres de Ceuta i Melilla.

El president en funcions del Govern espanyol, l'11 de juny de 2018 -poc després d'accedir al Govern a través de la moció de censura-, va donar l'ordre perquè Espanya "compleixi amb els compromisos internacionals en matèria de crisis humanitàries" i acollís el vaixell Aquarius, en el qual es trobaven 629 migrants després que Itàlia denegués l'entrada de vaixell. L'arribada de l'Aquarius al port de València va ser retransmesa en directe i va formar part d'una campanya propagandística del president espanyol.

El Govern espanyol ara es desentén de l'Open Arms i no vol involucrar-se amb els 121 migrants, ja que considera que "l'obligació del capità és conduir a la seva tripulació al port segur més proper" malgrat que l'embarcació humanitària va demanar urgentment accedir a un port segur per rescatar les 121 persones que transporta.

El govern espanyol, malgrat anunciar el passat mes de gener que retiraria les concertines de les tanques de Ceuta i Melilla, tampoc ho ha dut a terme. El Ministre de l'Interior, Grande Marlaska, ho va anunciar després del Consell de Ministres el passat 19 de gener, i va precisar que es trauran de "les zones més vulnerables" que han estat objecte de més intents de salt. El dia d'avui, l'Executiu de Sánchez tampoc les ha retirat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Xavi, Barna, 10/08/2019 - 23:07

No nos engañemos la inmigración del Aquarius o Open Arms son futuros manteros o menas, es decir delincuencia