Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2012. 18:17h.

Cap a la ruptura... en Educació

Els partits amenacen amb la insubmissió a Wert

Cap a la ruptura... en Educació

La consellera Rigau, durant la roda de premsa

El secretari general de Convergència, Oriol Pujol, ha assenyalat, després de la cimera en favor de la immersió, que "ens emplacem a actuar de manera gairebé unilitateral atenent allò que és el marc competencial del Parlament de Catalunya i la LEC".

Pujol ha denunciat la "invasió de competències" en l'esborrany de José Ignacio Wert. En aquest sentit, ha aquest projecte té "la voluntat d'alterar el dret constitucional de no separar els nens per raó de llengua, que és el que cal garantir".

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha remarcat que "el Govern de Catalunya es compromet a aplicar la llei catalana d'educació", malgrat que formacions com el PSC han apostat per fer esmenes al Congrés o recórrer davant el Tribunal Constitucional.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha rebut una tercera versió de l'avantprojecte Wert mentre feia la roda de premsa, ha advertit que les modificacions del text no modifiquen el que ja coneixien.

Segons Rigau, "hem de veure si el Govern estatal manté o retira l'avantprojecte". "Després de tot el que està succeint, el ministeri ha de reflexionar molt sobre el que vol fer. Una reforma educativa no s'imposa".

La consellera ha apostat per recórrer la llei Wert al Tribunal Constitucional "si s'altera el respecte a les competències" en aquesta matèria.

A la reunió del proper divendres, la consellera d'Ensenyament traslladarà al Govern del PP que "aquesta és la posició majoritària del país", en relació a la cimera d'aquest dimecres. "Tots els grups que vam treballar a la LEC tindrem la LEC com a referència a l'hora de fer les nostres esmenes", ha afegit.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha indicat que "defensem sempre el principi de legalitat". En aquest sentit ha aclarit que han demanat "primer un informe jurídic per si respecta la Constitució" el projecte Wert. "I en tot cas si hi ha algun tipus d'esquerda perquè s'apliqui la LEC defensarem aquesta aplicació".

El dirigent socialista ha reclamat a la consellera Rigau que el proper divendres "faci en noms de tots una defensa del model d'immersió lingüística i del model competencial pel que fa al Govern de la Generalitat".

El secretari general d'Iniciativa, Joan Herrera, ha defensat que l'avantprojecte proposat pel PP és "profundament ideològic, ultraconservador. Sembla un projecte preconstitucional".

"Supera totes les línies vermelles", segons Herrera. "No volem cap segregació, ni per motius lingüístics, ni per motius econòmics", ha afegit.

Per la seva banda, Quim Arrufat, de la CUP, ha titllat el projecte Wert d'"atac a la nació catalana" i ha demanat que el Govern de la Generalitat insti el Govern estatal que s'"abstingui de legislar" en matèries pròpies. Arrufat ha suggerit al Govern que "desobeeixi" la llei perquè "no s'apliqui, almenys al nord del país".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#27 Rosa Ayala, Pachuca, 14/12/2012 - 01:08

No sé lo que pase pero me agrada que por ejemplo en Pachuca se preocupen por la educación apoyando a mucha gente www.becasmediasuperior.sep.gob.mx

#26 BEJOTA, BCN, 13/12/2012 - 19:51

Sra. Rigau: Voste no deixi d'enviar inpectors (o inspectores que són més agressives) a l'escola cada vegada que un mestre escriu una frase an castellá.El resultat de 30 anys de pixar fora delloc és que'l castellá és majoritari a Catalunya i no cal subvencionar)

#25 don Pelayo, Barcelona, 13/12/2012 - 19:06

Esta "señora", es el claro ejemplo de lo mal que se enseña el castellano en las aulas catalanas.
Es esperpéntico escuchar a esta consejera de educación hablar castellano. Es una burla, un escándalo y un escarnio que ésta ordeñavacas hable en público. Empiezo a añorar a los del tripartito...

#24 pepe, andorra, 13/12/2012 - 13:11

a ver si al final,lo q va a pasar es q los hispano parlantes de Cataluña se declaren insumisos contra la ley de imposición lingüística.

#23 contribuyente, Santo Domingo, 13/12/2012 - 12:39

Será hora ya de que el gobierno de las instrucciones precisas al FGE y hago cumplir la Ley poniendo a disposición judicial a quienes corresponda por no hacer cumplir las 7 sentencias condenatorias que les obligan a modificar sus decretos y leyes a la Generalidad