Política · 3 de Desembre de 2011. 10:17h.

Cap a un Estat propi

Convocada una Assemblea Nacional Catalana el març del 2012 per impulsar la independència

Cap a un Estat propi

Llach, Joan i Casanovas durant la presentació del manifest en suport de la Conferència Nacional

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) serà constituïda oficialment el proper 10 de març del 2012 amb l'objectiu d'impulsar la independència. El passat mes d'abril el cantant Lluís Llach i els actors Joel Joan i Àlex Casanovas van anunciar en roda de premsa la celebració d'una Conferència Nacional -que es va celebrar el 30 del mateix mes- on es va decidir crear l'Assemblea Nacional Catalana al cap d'un any.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana es treballarà per construir "una majoria social favorable a la constitució d’un Estat Català, per posar les bases per construir un Estat català democràtic, modern, solidari, just i participatiu, per aconseguir el suport internacional a la constitució d’aquest nou Estat i per mantenir un compromís sincer de solidaritat amb la resta de pobles i nacions".

L’ANC es defineix "com un moviment basat en la democràcia de base i la unitat d’acció, i constituït per assemblees territorials i sectorials". La participació en qualsevol dels òrgans de l’ANC serà "sempre a títol personal i serà l’organisme unitari de la societat civil per aconseguir la majoria social favorable a la constitució de Catalunya com a Estat independent, en condicions d’igualtat amb els altres estats europeus".

Entre els membres del Consell Permanent de l'Assemblea Nacional Catalana, escollits el passat 30 d'abril durant la Conferència Nacional per l'Estat propi figuren Lluís Llach, Joel Joan, Josep Maria Terricabras, Patrícia Gabancho, Jaume Renyer o Ferran Requejo, entre d'altres. 

Una de les plataformes que ja s'ha unit a l'ANC és l'Assemblea Local Alt Congost (Aiguafreda, Figaró-Montmany, Sant Martí de Centelles i Tagamanent) per la independència, creada després de la consulta popular per la independència d'Aiguafredai que es defineix com "un espai de pensament sobiranista, on hi té cabuda qualsevol persona de l’Alt Congost, amb independència de la seva afiliació política".

Publicitat
Publicitat

144 Comentaris

Publicitat
#76 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/12/2011 - 10:01

¡Qué plastas!
¿Esque no se dan cuenta de que las preocupaciones de los ciudadanos de Cataluña son de mucha más entidad que las ensoñaciones de unos cuantos desnortados nacionalista?

#75 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 13:24

De fet, el problema és que nosaltres tenim dos estats propis; un a Barcelona i un altre a Madrid. Per això Duran, durant la campanya electoral, ha proposat la creació d'un Gobierno de Concentración Nacional, per fusionar-los en un de sol... PPciu, que maco i que eficient que serà tot.

#75.1 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 14:12

Parlant d'estat, escaldat, els antipujolistes heu quedat en un estat que, només pensar-hi, t'envaeix una felicitat indescriptible. El pitjor dels vostres malsons és somniar que esteu desperts. Plaer dels déus, poder-ho viure i poder-ho veure.

#74 Andreu, Barcelona, 05/12/2011 - 13:23

Que s'ha de fer per col·laborar?
Tots i casdascú de nosaltres hem de contribuir a alliberar el nostre país, per nosaltres i pel benestar dels nostres fills.

#74.1 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 05/12/2011 - 13:40

Donsc per col·laborar, simplement et pots inscriure a la ANC (Assemblea Nacional Catalana).

www.assemblea.cat

#74.2 Kropotkin, Vic, 05/12/2011 - 16:03

Andreu: No te excites, las subvenciones ya se las han quedado todas estos tres. El resto que quiera colaborar será por la cara... Has llegado tarde... Jua, jua, jua,...

#73 Genaro, Barcelona, 04/12/2011 - 23:59

Un estado "propio", como la lengua "propia", la de ELLOS, para joder y esquilmar aún más a la mayoría minorizada castellanoparlante. Menudos chorizos.

#73.1 Joan, Barcelona, 05/12/2011 - 10:04

Què vol dir ELLOS? Nosaltres portem aquí mésde mil anys, noi, des que Guifré el Pelós va forjar aquest país amb molt esforç, molta sang i molta suor. Vosaltres vau venir a treballar perquè a la vostra terra no pidieu ni menjar, i ens ho pagueu menystenint la nació i la llengua catalana.

#73.2 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 11:20

Sembla ser, Joan, que ells van venir aquí a aixecar Catalunya. Resulta que ens l'han aixecada ells. No la camisa: Catalunya. I és que, pel que es veu, ells són uns cracs, en això d'aixecar països. El que nontenc és per què no aixecaven doncs el seu en lloc de fugir-ne.

#73.3 Andreu, Girona, 05/12/2011 - 11:45

Joan, vigila que no vinguin els italians (ara que estan fotuts) a reclamar els seus 'drets' amb l'excusa que la península era dels romans. Quina poca feina!!! Acomplexats esteu els independentistes........

#73.4 Genaro, Barcelona, 05/12/2011 - 21:08

Joan, ELLOS quiere decir VOSOTROS, los talibancillos intolerantes que no sabéis lo que significa la DEMOCRACIA y que interpretáis torticeramente las leyes para tener más derechos, más subvenciones y más prebendas que la mayoría minorizada castellanoparlante.

#72 Marc, Barcelona, 04/12/2011 - 23:03

La constitució d'aquesta Assemblea Nacional Catalana junt amb l'acció institucional dels municipis per l'independència (ja en van 120) serà cabdal per a la independència de Catalunya.