Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2011. 12:38h.

Cap a una consulta nacional per la independència

SI presenta una proposició de Llei de consultes per via de no referèndum

Cap a una consulta nacional per la independència

Imatge de la roda de premsa

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, Toni Strubell, Alfons López Tena i Uriel Bertran, han presentat al registre del Parlament una proposició de Llei de consultes populars per via no de referèndum per consultar l'opinió de la ciutadania sobre qualsevol qüestió que es consideri d’ especial transcendència i d’interès públic. En aquesta proposició no es determina la pregunta, però la intenció de la formació de Laporta és que serveixi per a celebrar una consulta nacional per a la independència de Catalunya.

El diputat Joan Laporta ha explicat que aquest projecte de llei s’emmarca en l’exercici de les “essències democràtiques” i fa referència al "dret a decidir dels catalans i les catalanes" i en “l’obligació dels poders públics de donar veu a  la ciutadania”. Es per això que ha explicat que pot ser “un instrument molt útil per determinades matèries d’interès públic”. Aquesta proposició de Llei, segons ha manifestat el diputat de SI, Alfons López Tena, "està inspirada en la consulta que va organitzar l'Ajuntament de Barcelona sobre el projecte de modificació de l'Avinguda Diagonal".

La proposoció de Llei recull que En la consulta podran "participar totes les persones de 16 o més anys el dia de la consulta que estiguin empadronades amb l'antelació suficient a algun municipi de Catalunya i que comptin amb DNI o NIE". El procediment no és "electoral", ja que "no es basa en el cens, no està gestionat per l'Administració electoral i no està assegurat amb garanties jurisdiccionals específiques, tal i com estableix la jurisprudència del Tribunal Constitucional".

Cal recordar que el Parlament va rebutjar l'estiu passat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per convocar una consulta no referendària sobre la independència de Catalunya presentada l'estiu passat per una Comissió Promotora liderada per Alfons López Tena i Uriel Bertran.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#47 Paula, Barcelona, 11/02/2011 - 21:57

Vaig votar SI i me n´alegro cada dia. De moment, no m´han decepcionat gens i segurament els votaré a les municipals. Penso que fan una bona feina. Endavant, SI! La vostra actitud assertiva em convenç. Una formació independentista que no para quieta. Ja era hora!

#46 Juan, Barcelona, 11/02/2011 - 20:20

Estos aficionados del independentismo deberían fijarse en los acontecimientos actuales en Túnez y Egipto. Y si creen que tienen motivos parecidos y además, creen que tienen el coraje que se ha de tener, que piensen en hacer algo parecido. Si no, estarían mejor calladitos, que son unos plastas ...

#45 Dimoni escuat, Barna, 11/02/2011 - 12:30

Monotema, monotema, monotema... i mira que sou pesats!!! Que no veieu que la majoria del Parlament, representant legítim de la ciutadania, NO vol la independència????

#44 Papitu, Amapacussia, 11/02/2011 - 00:41

Quina enveja d'en Marc Sabatés, noi. Te un entusiasme i les coses tan clares. No serà allò que en diuen "la fe del carbonero"? Pel cas es igual, ens cal molta fe en aquest moment.

#43 pep, manresa, 10/02/2011 - 21:17

Josep Maria Capdevila (Barcelona), tu et dius Josep Maria Capdevila igual que la meva tia té collons, eh que no en té?, doncs això
Au. corre, ara vés a plorar una mica xato, que et moqui la iaia