Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2010. 09:57h.

Cap a una "fractura" del país?

L'augment de l'independentisme posa en guàrdia al PSC

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha alertat contra la "discòrdia" en l'habitual trobada estiuenca dels socialistes catalans a Vilopriu (Alt Empordà) i ha criticat els qui “no fan altra cosa que estrebar la corda per un extrem i per l’altre”. “Cal que el terreny compartit entre els que no som separadors ni separatistes s’eixampli, creixi, agafi volada i finalment s’imposi a les temptacions de la discòrdia civil o de la indiferència resignada”.

Montilla, de fet, en l'entrevista a TV3 d'aquest dimecres ja va advertir que "hi ha el risc de fractura nacional. Depèn de les polítiques que fem el que farem serà dividir més el país o no".

La consellera de Salut, Marina Geli, també va parlar d'una "societat fracturada" arran de la sentència de l'Estatut que ha esperonat l'independentisme.

En canvi, el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, de viatge a Argentina, va replicar dijous que l'augment de l'independentisme a Catalunya no generarà cap mena de fractura social, i per a demostrar-ho, va posar com exemple Montilla, qui 'no hauria pogut ser president de la Generalitat si Catalunya fos una terra fracturada socialment'. 'M'alegro d'haver fet president José Montilla, ja que així és demostra que a Catalunya, els catalans, originaris o no, tenen oportunitats', va afegir.

El líder de Reagrupament, en declaracions a Catalunya Ràdio, també va discrepar sobre la possibilitat que a Catalunya hi hagi perill de fractura social per l’increment dels nacionalismes.

Carretero va assegurar que “aquí no hi ha cap risc de fractura social, atès que tenim la sort que la immensa majoria estima aquest país, i no passa com en una altra zona on hi ha una fractura entre els que són ‘anti’ i els que són ‘pro’”.

L'exconseller considera que  “la majoria dels ciutadans, si se’ls plantegés si Catalunya ha de tenir un Estat per anar pel món, estic segur que dirien que sí, o com a mínim no dirien que no”. Carretero s’ha mostrat convençut que Catalunya camina cap a la sobirania. “D’aquí a quatre anys, màxim vuit, hi haurà una majoria de diputats al Parlament de Catalunya que proclamaran la independència”.

Una executiva del PSC
Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Miquel, Barcelona, 28/08/2010 - 17:09

Caram amb la Catalunya que sap on va... a robar les caixes catalanes, oi? I la fractura de país, voldreu dir, la fractura de la vostra butxaca, colla de lladres. No tindreu cabuda a la Catalunya Lliure. Anireu a robar a Espanya, el vostre lloc.

#28 joan, manresa, 27/08/2010 - 16:33

El Casal obre portes desde Morolandina,(abans Manresa).-La Sra.Nuria de BCN u diu ben clar.Be molts comentaris tambe.Aquets Senyors tornen a ventar els "papus".Ui quina por.!! Áxís podrán mantenir el cangueli als 3 milions dels "seus".Aquells dels 50

#27 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 27/08/2010 - 16:19

Fa 300 anys que estem "fracturats" i dividits entre dos estats!

#26 Jep, Catalunya, 27/08/2010 - 16:16

300 anys suportant la dominació i l-opressió espanyoles és font de cohesió social i normalitat. Ara que el poble desperta i clama per la seva llibertat i sobirania pacíficament, això és font de fractura? Ai, Montilla, que s'et veu el llautó!

#25 jose, la granada, 27/08/2010 - 16:02

La Catalunya que sap on va els engega, com be diu la fletxa, cap a fora del gover, mereixement propi de Montilla i els seus mentiders incompetents. Per publicitar cal producte.