Publicitat

Una vintena d'entitats creen "un front cívic" contra l'independentisme

Cap al frontisme

Una vintena d'entitats s'han reunit a Barcelona amb l'objectiu d’"articular les primeres estratègies de cooperació destinades a reforçar el constitucionalisme a Catalunya", segons informa SCC en un comunicat. Les entitats denominen a aquesta trobada Taula Cívica Constitucionalista.

Els assistents han considerat "molt preocupant la desmobilització de l'electorat constitucionalista que, però, no s'ha vist contrarestada amb l'increment del vot real per a les formacions independentistes".

Els convocats han conclòs que "el procés independentista està empobrint d'una manera descarnada a la societat catalana i que, per contrarestar les seves pernicioses conseqüències, cal articular un discurs constitucionalista social, solidari i políticament atractiu".

Tots els intervinents han qualificat com "molt greus els últims altercats violents, protagonitzats per grups de fanàtics anticonstitucionalistes". En la seva opinió, és "especialment preocupant que el separatisme fomenti els fenòmens de violència política".

Per tot això, la Mesa ha considerat imprescindible "la creació d'un front cívic comú amb altres entitats econòmiques i socials per reclamar de les autoritats que posin els mitjans necessaris per assegurar la pau social".

Així mateix, han considerat "injustificable la tebiesa, quan no connivència, dels partits i associacions anticonstitucionalistes amb els fenòmens de violència urbana protagonitzats per col·lectius altament radicalitzats".

Igualment han mostrat "simpatia amb els integrants de les forces d'ordre públic i els propietaris i treballadors dels establiments comercials atacats pels violents, així com amb els empleats públics que arrisquen la seva integritat en la reparació dels danys".

Les entitats s'han compromès a celebrar reunions periòdiques per analitzar la situació política i establir línies de treball comuns. La propera trobada tindrà lloc el proper 7 d'abril.

Les entitats participants han estat Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), Aixeca’t, Alternativa Ciudadana Progresista, ASEC/ASEIC (Assamblea Social de l'Esquerra de Catalunya), Asociación Catalana de Víctimas del Terrorismo, Asociación La Cervantina, Asociación por la Tolerancia, Barcelona con la Selección, Barcelona Via Fora, Cataluña Suma, CLAC (Centro Libre de Arte y Cultura), Empresaris de Catalunya, Foro España/ España Cívica, Historiadors de Catalunya, Impulso Ciudadano, La Silenciosa, Líneas Rojas, Observatori Electoral de Cataluña, Profesores por el Bilingüismo, Salir al Aire, S'Ha Acabat i Societat Civil Catalana.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Juan Ricart , Barcelona, 03/03/2021 - 19:51

No dejan de sorprenderme los separatistas, han pasado de una representación del 37% del censo electoral al 26% y ahora sí, que sí... ¿De verdad queda algún mermado que crea que se puede separar nuestra Comunidad con esa representación...? ¡No lo lograrían ni con el 60% del censo electoral!

#11 El Sifoner, Castelló, 03/03/2021 - 19:08

(Una veintena de entidades crean “un frente cívico” contra el independentismo..) Creo que se llega tarde. Era para las elecciones pasadas, donde se debía crear y no se hizo. Al no votar solo a una fuerza política en concreto, se han perdido muchos votos, lo que ha propiciado que el secesionismo salga ganador. Ellos no van a cambiar su voto nunca

#10 Joanet, Bcn, 03/03/2021 - 18:56

Fa 300 anys que el nacionalisme espanyol el tenim posat aquí i no para. Els temps han canviat, ara hi ha democràcia i s'ha d'anar acceptant que els catalans que volen un estat propi per administar millor els recursos que generen són clara majoría al Parlament i depassen el 50% dels vots. Accepteu la realitat i pareu la tabarra, home !!

#10.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 03/03/2021 - 23:57

¿Has necesitado más de 40 años para ver el cambio?¿O se refiere a la democracia que traen los escaparates rebentados, contenedores y vehículos quemados, y demagogia entre polícitos y radicales de izquierda?¿Es eso lo que ahora tiene de democrático, Joanet?

No acierta ni esforzándose.

#9 HAPPY, Esplugues de Llobregat, 03/03/2021 - 17:20

Espero que sea un encuentro q cristalice en una estrategia compartida de acción social. Es muy necesarioi

#8 Timbaler , Bcn, 03/03/2021 - 16:42

Ojalá sirva para denunciar con mas fuerza el nacionalismo identitario fanático y la decadencia generalizada que han traído los lazis a Cataluña