Publicitat
Política · 8 de Març de 2013. 09:32h.

"Cap estat europeu donarà suport a la independència"

Obiols qüestiona els Països Catalans: "per cada pancatalanista es fan 10 anticatalans"

L'històric dirigent del PSC, Raimon Obiols, ha manifestat en una entrevista a Els Matins de TV3 que "la identitat és una cosa sagrada" i ha demanat no imposar a ningú un sentiment nacional, ni espanyol ni català. Obiols ha qüestionat el concepte de Països Catalans i ha augurat que cap país europeu donarà suport a la independència.

"Si un català va al País Valencià i li diu a un valencià que 'vostè és català del sud', el probable és que faci una reacció contrària", ha exposat. "Per cada pancatalanista es fan 10 anticatalans", ha afegit, a més de recordar que això "ha donat l'hegemonia al PP i la reacció anticatalana perceptible".

Pel que fa a la independència catalana, el també eurodiputat ha assegurat "taxativament" que "el problema no seria la unanimitat ni fer la majoria. El problema seria trobar un estat membre de la UE que estigués a favor d'això".

Obiols
Publicitat
Publicitat

101 Comentaris

Publicitat
#66 J, Vilajuïga., 10/03/2013 - 09:51

Com cuidem la menjadora!
Com llepes el cul dels amos del PSOE!
Així potser no caiguis de les llistes!
Es nota que les eleccions Europees s'acosten!

#65 Pere, Oliva, 09/03/2013 - 17:25

No li demaneu al Nap que fassa paella. El senyoret Obiols, despres d'un bon bac electoral, s'ha dedicat a viure be de la política, practicant l'art del cinecisme o siga no fer res de trellat. Per qué no diu que castellans i valencians no som el mateix?

#64 Pere, Oliva, 09/03/2013 - 17:17

Amb l'ajuda del PSOE es va consolidar la secessió de tots els territoris, no castellans, que compartien arrels y llengua. Els maquiavelics Guerra-Abril Martorell van consolidar el que no havia acabat de fer Franco; crear hostilitatas entre catalans i valencians.

#63 Xavi, Barcelona, 09/03/2013 - 14:18

Veig que de tant en tant en el col·lectiu nacionalista també hi ha gent sensata, que pensa abans de parlar.

#62 jauja, Girona, 09/03/2013 - 13:56

Hem produeix fàstic sentir/llegir opinions d'elements com aquest., que des del meu punt vista l'únic que ha fet per Catalunya es fer el ridícul presentant-se a unes eleccions a la presidència de la Generalitat...