Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2020. 16:47h.

Cap oferta de mediació internacional en tres anys

La portaveu del Govern diu que "no li puc garantir la resposta"

Cap oferta de mediació internacional en tres anys

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que desconeix si la Generalitat ha rebut alguna oferta de mediació internacional per participar en una negocació entre la Moncloa i l'Executiu català per trobar una solució al procés sobiranista.

Budó ha assenyalat a pregunta d'e-notícies que "no li puc respondre amb total garantia aquesta pregunta perquè pot ser que hi hagi sigut, però de manera discreta i no pública". "Per tant no li puc garantir la resposta amb un sí o un no", ha afegit.

Després de recordar-li que Puigdemont va dir al ple de la DUI que "hi havia hagut mediació nacional, estatal i internacional" -des d'aleshores no se n'ha concretat cap-, la consellera de la Presidència ha remarcat que "el conflicte polític requereix unes negociacions polítiques".

Meritxell Budó ha subratllat que "en tots els països on hi ha hagut una resolució d'un conflicte polític entre parts hi ha hagut mediació nacional o internacional" i ha destacat que "és molt important que vagi validant aquells acords i totes les converses que es produeixin".

"En el moment que hi hagi aquesta voluntat de negociació caldrà un mediador nacional o internacional" ha conclòs la portaveu del Govern, que ha aposta en aquest cas perquè la mediació sigui de caire "internacional".

Els tres darrers presidents de la Generalitat (Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra) van celebrar un acte a Perpinyà per demanar “diàleg, negociació i mediació internacional”. Mas, Puigdemont i Torra van llegir un manifest en anglès, francès i castellà que remarcava la petició d'una intervenció de la Unió Europea.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Benet , Barcelona, 14/10/2020 - 09:50

Aquests bandarres viuen d'això, de la pataleta permanent, del demanar blanc quan es negre i a l'inversa, sense tot això aquesta trepa no son res, ni tenen arguments ni saben el que es guanyar-se la vida, pero van descobrir que estan aprop de l'erari public i fent comediota podien allargar la mà i posar mà a la caixa, amb corrupteles incluides

#5 El Sifoner, Castelló, 13/10/2020 - 21:57

Ni la habido, ni la habra. Sus pretensiones son insostenibles y sus formas mas todavia. Quemar banderas, fotos, ninots, cajeros, neumaticos, contenedores. ¿que creen que van a conseguir asi?

#4 Marcial, Santa Coloma, 13/10/2020 - 21:53

En la foto del trío del llanto te preguntarás qué hace el del mocho en el centro. Vale que uno es una broma, pero entre los otros dos, el arturu tiene mucho más pedigrí, más años de presidente. Pero está karlas en el eje, con la cara descubierta, junto a "otros dos" tapados, anónimos, claudicantes en un cómico atrezzo de pueblo.

#3 Flanagan, Tabarnia City, 13/10/2020 - 20:34

Ni el famoso grupo de trabajo de la Onu,ese que cada dos por tres se le inyecta pasta,la última de 120.000 euros hecha por Torra hace un mes.

#2 El Sifoner, Castelló, 13/10/2020 - 19:31

Sr, Rius, un consejo: Guárdese en un archivo todo lo relacionado con esta ciudadana, seguro que dentro de unos años, un libro con todo ese material le puede hacer ganar dinero. Si además lo acompaña con un libreto donde se resalten las paridas así sueltas de personajes como Mas, Homns, Junqueras, etc.. etc..., éxito de ventas asegurado.