Publicitat

Cuixart: "Sí, ho tornaria a fer"

Cap penediment

Jordi Cuixart

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reconegut que va fer "crides a la mobilització" i ha manifestat que el judici al procés és "un judici a la democràcia". "Tot el que vaig fer ho tornaria a fer perquè estic conveçut que és el que calia fer" ha reconegut durant el seu al·legat final al Tribunal Suprem. Cuixart ha iniciat la seva intervenció reivindicant, "una vegada més", que no té tipus de penediment. Cuixart ha assegurat que va fer el que havia de fer i que "ho tornaria a fer".

"Sense acritud, prepotència i amb tota la serenitat els dic que estic convençut que ho tornarem a fer, i continuarem fent com fins ara, pacíficament, serenament i amb tota la determinació del món" ha defensat.

"Vaig fer crides a la mobilització permanent i tinc l'obligació moral de fer-ho avui" ha reconegut, reiterant que "això és un judici a la democràcia, el que vam fer va ser exercir drets fonamentals". "El que tinc molt clar és que quan una població exerceix la desobediència civil, no té retret penal" ha dit.

"El 20S vam fer una protesta, que és el que pot fer un ciutadà del carrer. No es pot deixar de protestar, perquè és el motor per avançar. Va ser una desobediència civil en tota regla. Es van exercir els drets fonamentals l'1-O", ha afirmat Cuixart.

Cuixart ha subratllat que "això és un judici polític" i ha manifestat que el problema "no és la desobediència civil, sinó l'obediència civil". "El problema no és la desobediència civil, el problema és l'obediència civil que permet que els oceans siguin mars de plàstic, que permet que els refugiats es morin a les nostres costes. El problema és l'obediència civil quan es vota a partits que desnonen gent. El problema és l'obediència civil de ciutadans que segueixen sense protestar davant aquests despropòsits. El problema és l'obediència civil, que permet que estiguem acusats per l'extrema dreta colze a colze amb el govern del PSOE" ha denunciat.

Cuixart ha criticat el paper del Rei Felip VI a principis d'octubre de 2017 per "avalar" la "brutalitat policial". "El Rei va renunciar a fer el seu paper de concòrdia, va avalar les imatges de la brutalitat policial" ha lamentat durant la seva intervenció. "Hi ha un intent per deshumanitzar l'independentisme" ha criticat.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#21 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 13/06/2019 - 10:13

Pero Jordi, tornar a fer el qué exactament? Pujar-se a un cotxe de la GC desballestat a sufocar a les mases, prèviament incitades? Seguir fent manifestacions patriòtiques? Creure's la independència en 18 mesos anunciada per Artur Mas? El que, nano?

#20 arm, figueres, 13/06/2019 - 08:46

el que tornareu a fer? el farol que va dir Ponsati?

#19 Cata...queee, Montcada i Reixac, 13/06/2019 - 08:16

El Xarnegu es lelo...¡¡¡si no sbe ni sentarse¡¡¡ y todo el dia riendo...parece que vaya fumáo todo el dia.

#18 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/06/2019 - 23:39

Cero autocrítica. ellos no tienen que ver nada con el desaguisado que montaron. Pasaban por allí. La pena, sea la que sea, la tenéis más que merecida.

#18.1 Ramón d'Osca, Tractoria interior, 13/06/2019 - 08:18

Lo malo es que no reconocen ni el desaguisado. Todo va bien, estuvo bien, no pasó nada y lo volverán a hacer.

#17 Tv3% Live, Queralbs sur Pujol, 12/06/2019 - 23:27

Parle com un convicte.
Dons no podra gaudir de llibertat.
Cal respectar les lleis.