Publicitat
Política · 15 de Març de 2009. 15:00h.

"Cap polític actual podria liderar la independència"

Patrícia Gabancho considera que "estan jugant amb unes ambigüetats que freguen la mentida"

"Cap polític actual podria liderar la independència"

Patrícia Gabancho i Ramon Tremosa en una imatge d'arxiu

L'escriptora Patrícia Gabancho ha publicat el llibre Crònica de la independència (l'arquer), que relata la crònica dels 30 anys d'una independència de Catalunya fictícia que, segons el llibre, s'assoleix l'any 2010.  Al llibre, hi apareixen els noms dels polítics de l'actualitat més, entre d'altres, Miquel Roca Junyent, que és el president de la Generalitat en el moment que s'assoleix la independència i Aberto Ruíz Gallardón, president del Govern espanyol. L'escriptora, en una entrevista publicada aquest diumenge al diari Avui, afirma que cap polític de l'actualitat podria liderar un procés d'independència.

"He triat Miquel Roca perquè volia un outsider amb prestigi, i el prestigi de Roca és més alt ara, que és fora de la política, que quan en feia. No és probable que arribi a fer el paper que li atorgo, ja ho sé, però no volia assenyalar cap líder probable per al futur proper per no cremar-lo", explica. "Dels polítics que hi ha ara en actiu, cap podria liderar un procés d'independència, perquè tots estan jugant amb unes ambigüitats que freguen la mentida, i un cop has perdut credibilitat ja no la recuperes. Tota la classe política actual pot fer de comparsa però no pot exercir cap lideratge", afegeix.

D'altra banda, Gabacho, preguntada sobre si el llibre "desprèn un aroma maragallista", assegura que "sóc molt maragallista, ho reconec. I com que és un polític retirat, que també ha estat insòlit perquè no era obedient i trencava les normes per fer propostes reals, encara que després s'acabaven com el rosari de l'aurora, he volgut fer-li un homenatge". Sobre Jordi Pujol diu que "és una persona que respecto molt, i m'agrada més com a expresident que com a president. Ara és molt més sincer. I per això plantejo en el llibre que tot i que ell mai s'ha mostrat independentista, ningú creu que votaria no en un referèndum d'autodeterminació. Això defineix molt bé el pujolisme: volem més però no ens atrevim. I el mateix val per al 80% de CDC".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Raül, Olot, 17/03/2009 - 13:49

Precisament ha de ser una persona vinguda de fora la que ens digui les veritats. Ofèn a molta gent que ens diguin que no som capaços de portar el nostre país al que necessita, la independència. Això és el que us molesta, catalans i espanyols (sic).

#9 maria, Barcelona, 16/03/2009 - 13:03

Com pot una persona vinguda d'un altre pais donar-nos consells sobre el fet català ?.
Que torni d'on ha vingut. Je en comencem a estar una mica farts de llestos de l'altre abna del oceà.
Vayase señora Gabancho

#8 Ras!, bcn, espanya!!!, 16/03/2009 - 12:47

cat is spain!! (al menos por el momento) SOLO TIENES QUE MIRAR TU DNI PARA DARTE CUENTA DE QUE LEGALMENTE ERES TAN ESPAÑOL COMO YO, Y ERES CATALAN PORQUE NACISTE EN UN TROZO DE ESPAÑA QUE SE LLAMA CATALUÑA, COMO YO, QUE CASUALIDAD...

#7 cat is nor spain, sils, 16/03/2009 - 11:43

ras expliquem com es pt ser catala i espanol, es que jo soc puta i m\'agradaria ser verge a la vegada

#6 RAS!, bcn, espanya!!!, 16/03/2009 - 10:24

SEÑORA GABAMCHO, LO MEJOR QUE PUEDE USTED HACER POR CATALUÑA ES VOLVER A SU PAIS Y DEJAR A LOS CATALANES EN PAZ. NO NECESITAMOS QUE LOS EXRTRANJEROS HABLEN DE LO QUE NO TIENEN NUNGUN DERECHO. YO COMO CATALAN Y ESPAÑOL SI LO TENGO, USTED NO. PESADA!!!!!!!