Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2009. 10:12h.

Capdevila va pagar 30.000 euros per intentar ser una líder

La consellera havia de "conèixer els mecanismes del manual i aplicar-los"

Capdevila va pagar 30.000 euros per intentar ser una líder

La consellera Capdevila, durant la roda de premsa del Govern

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, va pagar 30.000 euros a l'octubre del 2007 a l'empresa A Portada Comunicació per un estudi sobre com actuar i comunicar en una crisi, segons informa La Vanguardia. L'informe aconsella "no mentir, estar disponible, no fer bromes sobre el que ha passat, no repetir el nom del departament; no parlar amb periodistes off the record i delegar la comunicació en un segon nivell".

En l'informe, del novembre del 2007, també s'idea una estratègia comunicativa per a assolir que Capdevila passés de ser una política poc coneguda i que utilitza "un llenguatge complex per a la ciutadania" a una "dirigent amb lideratge i una personalitat pública identificable".

"Enfront d'una crisi s'ha de mantenir la calma, recollir la màxima informació sobre els fets, estar disponible, conèixer els mecanismes del manual i aplicar-los; intentar comunicar una solució, una resposta; no transferir la responsabilitat que sigui pròpia...".

"No mentir, no parlar amb periodistes off the record,no culpar a les víctimes, no respondre sense tenir suficients elements, no repetir el nom del departament, no deixar de comunicar el tancament de la crisi, no atribuir responsabilitats pròpies a tercers, no donar exclusives alsrnmitjans de comunicació, no llançar massa missatges inconexos...".

En aquest sentit elogian el fet que sigui dona, "la segona d'ERC que ocupa aquest càrrec". Per contra, li retreuen "utilitzar un vocabulari complex per a la ciutadania", pel que li demanen major "capacitat de síntesi" i que es mostri com una política que prefereix estar "al costat de les persones" a romandre en el seu despatx.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Carme, Sant Hilari Sacalm, 30/09/2009 - 21:09

Mans netes, mans netes, els d\'Esquerra no teniu vergonya, si la tinguessiu ja no hi serieu.

#14 esteve, ciutat, 30/09/2009 - 18:10

estar disponible... al costat de les persones....
Però si vostè no hi és mai, no s'entrevista amb les entitats, només cal mirar les notes de premsa del departament o l'activitat institucional de la conselleria comparada amb les altres. A sobre ni cas

#13 joan, manresa, 30/09/2009 - 17:46

Abans no desaparexi la noticia..,farem petit comentari.Sra.Capdevila,d'allá on no ni ya,no en raja...Ni anant a Lourdes.En qualsavol pais democratic axó fora una destitució.Aqui un ---amb patina--.Sí aquest es el nivell femení de ERC,tanquem el llum

#12 Paco, tortella, 30/09/2009 - 17:26

Que podria fer acció social amb 30000 eros més sra consellera.? ara plorarem pels presupostos?

#11 ramon, barcelona, 30/09/2009 - 17:17

S'acabarà quan deixin governar al partit polític mes votat!!! això si que es una vergonya!!!!