Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2017. 16:50h.

Carles Viver Pi-Sunyer, en el punt de mira

El Suprem amplia la investigació del procés a ell, Marta Rovira i Anna Gabriel

Carles Viver Pi-Sunyer, en el punt de mira

Carles Viver Pi-Sunyer

El Tribunal Suprem ha decidit ampliar la investigació a tots els que considera que formaven part del "comitè estratègic" del procés independentista en la causa contra el govern de la Generalitat cessat per l'article 155. El jutge Pablo Llarena ha ordenat a la Guàrdia Civil un informe sobre la presumpta participació d'entitats i partits sobiranistes en "l'estratègia per aconseguir la independència de Catalunya". En el comitè no només estarien els dirigents independentistes que ja es troben actualment encausats sinó que també es trobarien noms com Carles Viver Pi-Sunyer, a qui s'atribueix la redacció de les lleis de desconnexió, essent el coordinador del Llibre Blanc de la Transició Nacional i al capdavant del Consell Assessor de la Transició Nacional. Marta Rovira i Anna Gabriel com a portaveus i líders de formacions independentistes. 

L'informe que ha ordenat el magistrat Llarena haurà d'incloure "una expressió individualitzada" de totes les persones que hagin pres part en el denominat "comitè estratègic" per tal de conèixer els elements objectius que permetin avaluar si cadascun dels investigats ha tingut alguna intervenció en els actes de programació, coordinació o execució en l'estratègia independentista. 

El "comitè estratègic" estaria format per l'expresident Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras i els portaveus dels grups parlamentaris independentistes com Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP). També participarien presidents o secretaris generals de partits independentistes com ara Artur Mas o Marta Pascal en l'ampliació de la investigació.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/12/2017 - 21:11

Como le gusta tanto eso de la desconexión, en el trullo tendrá tiempo para desconectarse de todo.

#6 Raurell, Barcelona, 12/12/2017 - 12:23

Reverendo profesor, ¿pensabas que te saldría gratis la jugada?.
Pués se te ha complicado la jubilación dorada con la que soñabas, ya ves!.

#5 Cristofol, Barcelona, 12/12/2017 - 09:30

L'intent de rebelió va ser tant intens que aquesta colla no els hi pot sortir gratis. S'haguessin carregat l'economia, les relacions socials i la seva idea era convertir Catalunya en una Venezuela, o en una Cuba amb la pretensió de començar a expropiar i a colectivitzar tot el que trobessin. Han de fer-se grans a la presó i tots, començant pel M

#4 Pepon, Bcn, 11/12/2017 - 20:08

Hombre, este es un buen pájaro. No debiera salir indemne.

#3 Purria Separata, Mollerussa, 11/12/2017 - 17:32

"Carles Viver Pi-Sunyer es un jurista y docente español. Fue magistrado del Tribunal Constitucional de España entre 1992 y 2001."
Menudo traidor. A la trena con él!