Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2014. 20:10h.

Carod aconsella un govern de coalició

"La implicació de Mas cap a la independència és sincera"

Carod aconsella un govern de coalició

Una imatge de la presentació del llibre de Josep-Lluís Carod-Rovira

L'exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que "és obvi que el proper Govern ha de ser coalició" i que "no pot ser un govern feble". Ho ha dit durant l'acte de presentació del seu darrer llibre, "2014".

L'acte ha comptat amb l'assistència de Jordi Basté i Mònica Terribas. Entre el públic hi havia Justo Molinero, antics col·laboradors com Rafael Niubò o Antoni Soy, i el diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Pep Andreu, però cap membre de la direcció actual d'ERC.

Carod també ha aconsellat que, el govern que surti de les properes eleccions, "s'obri a la societat civil, amb persones independents, no adscrits a cap partit". També ha manifestat que "no envejaria estar al lloc del president Mas" perquè té "uns pressupostos molt limitats".

D'altra banda, ha reconegut que no ha votat mai el líder de CiU, però que "la implicació personal d'Artur Mas cap a la independència és sincera". "És un camí sense retorn", ha insistit. "Una altra cosa és el que passa a la seva federació o al seu partit".

En la seva opinió hi ha hagut un canvi "també al món de l'empresa" perquè "fins ara una cosa era ser català i l'altra els negocis". "Hi ha cada cop un nombre més important de empreses que ja veuen el futur en una Catalunya independent", ha afegit.

Carod-Rovira ha recomanat d'altra banda, en ple procés sobiranista, "una gran inversió en afers exteriors. Aquest treball no vol soroll, ha de ser el màxim de discret possible".

Al seu judici, "hi ha fatiga d'Espanya, la gent està cansada", però a Espanya hi ha també sectors "on comença a haver-hi fatiga de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 13/02/2014 - 16:03

Un govern de coalició com va fer amb el TRIPARTIT i tots saben com va acabar . Mira molts pensen que Artur Mas vol fer la consulta per fer una Cortina de Fum per tapar retalladles socials i tanca serveis de Urgencia de nit i hospitals i guarderías publicas C.I.U. no vol la consulta

#10 BEJOTA, BCN, 13/02/2014 - 14:48

Plataforma 'Catalunya sense Europa, No!'
Por a represàlies per posicionar-se en contra de la independència
Des de la plataforma Catalunya sense Europa? No! asseguren que alguns empresaris que van signar la declaració en què advertien de les "nefastes conseqüències" d'una hipotètica secessió.

#9 spanish, Madrid, 13/02/2014 - 14:14

pobret com sempre no sap ni el que diu.....es podia haver quedat a Perpinya amb els seus amics assassins

#8 armyA, figueres, 13/02/2014 - 11:06

Nomes faltaria, si fos CIU, deixaria que ERC gobernes amb solitari, que es dongui compte
que es molt complicat gobernar i prendre decissions dificils, que apechuguin

#7 iñigo, bilbaO, 13/02/2014 - 10:38

No me desagrada la idea de un bipartito CiU ERC, o incluso de un tripartito CiU ERC CUP. Sería veneno para las posiciones separatistas.