Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2010. 10:19h.

Carod acusa Tremosa de "classisme ètnic"

Considera que les seves paraules "són una ofensa per a Catalunya"

Carod acusa Tremosa de "classisme ètnic"

Carod, en una imatge d'arxiu

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en una entrada al seu bloc, critica Ramon Tremosa i considera que "s’ha de tenir l’anàlisi de la realitat molt distorsionada per dir que el poble de Catalunya va donar la majoria per investir com a president d’una institució com la Generalitat algú del gust del dictador Franco".

"És la millor demostració del fracàs del franquisme a Catalunya, que les esquerres hagin tornat a governar després de 64 anys i hagin escollit com a President José Montilla, nascut fora de Catalunya, cosa impensable al govern d’Espanya amb un català", assenyala.

Carod lamenta que "les declaracions de l’eurodiputat convergent, Ramon Tremosa, són deplorables, impròpies de la cultura democràtica catalana i representen un torpede a la línia de flotació del model de convivència nacional, basat en la unitat civil del poble de Catalunya, per sobre dels seus orígens. Les seves afirmacions denoten un classisme ètnic i un sentit patrimonial de les institucions catalanes que crèiem ja abandonat pels sectors més conservadors de la societat catalana".

"Artur Mas, en tant que aspirant a la Presidència de Catalunya i com a líder de CiU, representada per Tremosa al Parlament Europeu, hauria d’exigir a l’eurodiputat la retractació de les seves paraules perquè són una ofensa per Catalunya i les seves institucions, pel caràcter integrador del nostre poble, per la nostra unitat civil, i també per les persones que varem lluitar contra el franquisme", conclou.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Ayme, Barçalona, 10/09/2010 - 11:28

M'agradaria preguntar a CIU si pensa lluitar per fer de Catalunya un país o només serà independentista quan l'hi vagi la poltrona

#31 Lo Foll, Bcn, 10/09/2010 - 00:14

En Franco el va portar i en Carod l' ha fet President. Aquest rabia malaltissa contra CiU és el reflex de la seva frustració.

#30 AUDI, LLEIDA, 10/09/2010 - 00:08

ARA RESULTA QUE EL TRIPARTIT HA CREAT UN NOU CÀRREG: DEFENSOR DEL PSC (PSOE). CAROD, JA ÉS HORA QUE DEIXIS D'ENGANYAR-NOS. ETS UN APROFITAT DE LA POLÍTICA I PROU.

#29 Joan, barcerlona, 09/09/2010 - 18:02

carod, en montilla la escullit vosté no el poble de catalunya, ja que els que vam votar a ERC no ens van avisar que farien president en montilla, de ser aixi potser no haguessin tret els escons necessaris.

#28 Anna de Vic, Vic, 09/09/2010 - 17:57

L'avi que va lluitar al band Nacional I per aixo tenia l'estanc del poble.
Ens deia que amb Franco vivem millor. Jo crec que no.
De fet amb ERC estem tota la familia al Consell Comarcal.
Per nosaltres el que digui en Carod va a misa.
El Mossen que tenim al poble tambe es d'ERC.