Publicitat
Política · 6 de Juny de 2011. 09:47h.

Carod admet que la prioritat era fer la guitza a CiU

Demana al Govern una campanya per fomentar "la lectura" entre els polítics

Carod admet que la prioritat era fer la guitza a CiU

Mas i Carod, en una imatge d'arxiu

L'expresident d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha explicat a Els Matins de TV3 que marxa del partit perquè "un està en un lloc quan s'hi troba còmode i pot respirar amb tranquil·litat". "Molts em trobaran a faltar, altres no", ha assenyalat.

Entre les causes de la davallada electoral, Carod ha citat que "no vam saber valorar prou la capacitat de resistència de CiU a l'oposició". "Vam pensar que el PSC havia fet un canvi en el seu compromís amb el país", ha afegit.

També ha reconegut que "ens va unir més fer fora CiU que no els aspectes comuns entre PSC, ICV i ERC". "La prioritat primera del PSC era fer un govern d'esquerres a Espanya, no aconseguir l'hegemonia política a Catalunya", ha lamentat.

També ha criticat que "Esquerra es va convertir en una força exclusivament independentista: aquest país no serà mai Estat sense Barcelona i l'àrea metropolitana o Tarragona i hem de fer que la gent se senti a gust".

Igualment ha celebrat que "he tingut moltes mostres de simpatia al Facebook". "No ens enrecordem del que significa tenir per primer cop una xarxa d'ambaixades internacionals que ara ningú ha tret? del Ramon Llull? el balanç del meu pas pel Govern és positiu", ha afirmat.

Carod ha reivindicat que "jo he llegit molt; un augment de la lectura en el món polític seria no una obligació, però si una bona campanya a fer per part de la Generalitat".

D'altra banda, ha deixat clar que "jo em retiro d'ERC, no del meu país". "Contribuiré a la independència amb els meus articles i conferències", ha explicat. "Aquesta Esquerra ja no és la meva", ha sentenciat.

"Tinc poques ganes de partit, jo ara necessito distància. Però si es construeix una esquerra nacional, evidentment jo hi seré", ha anunciat. "Els nuclis de direcció dels partits pesen més que centenars de milers de votants", ha lamentat.

Finalment, en una indirecta a les JERC, ha criticat "el pes desmesurat de les joventuts al partit, que condueixen als partits cap a posicions més extremes".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#40 MiquelVivet, Sentmenat, 07/06/2011 - 19:41

Bé, ja tenim a Carod-Rovira caminant cap al PSC.

#39 gloria, valles occidental, 07/06/2011 - 19:00

Vergonyos , estic indignada al llegir-ho, vosaltres
jugan a fer la punyeta a CIU en lloc de anar plegats i nosaltres intentan fer lliure a aquesta
NACIO, tot el que heu guanyat es que ja no teniu,
ni tindreu el meu vot.
.

#38 cartanya, bcn, 07/06/2011 - 15:11

Dons la bau "caga", per que la guitza la bau fer a la Catalunya republicana i independent, "burinot"!!!!!!!!!!!! per no dir una cosa mes grossa!!!!!!!!

#37 El País a fer punyetes, Tot per la menjadora, 07/06/2011 - 11:36

Quina cara més dura aquesta colla d´Esquerra, abans ERC.fa 8 anys molts els varem votar per regeneració, un cop vist el mal govern varem creure les paraules dels seus dirigents que no tornarien a fer un tripartit i vam somiar un Govern fort nacionalista,ho tenien pactat,ensorrar CIU únic objectiu

#36 Vagi i no torni !, Barcelona, 07/06/2011 - 08:38

Compromís del PSOE secció N.E. amb el païs??? Bonissim l'acudit !!!