Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2009. 11:16h.

Carod alerta que els catalans poden ser "minoria" a Catalunya

Al costat "dels marroquins, els argentins, els uruguaians, els romanesos, els espanyols"

Carod alerta que els catalans poden ser "minoria" a Catalunya

Immigrants en un carrer, en una imatge d'arxiu

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, afirma en una entrevista a l'Avui que ja ha superat el fet de conèixer que no anirà a les llistes d'ERC a les properes eleccions perquè "sóc un polític de vocació des que era una criatura" i alerta que "ningú sap quin paper tindran d’aquí un any els polítics més rellevants de l’escena catalana". També afirma que la decisió l'ha "alliberat d’un pes i em puc centrar en l’acció de govern".

Carod, després de la seva darrera conferència, també afirma que "el catalanisme que hem heretat fins avui fa una mica de pudor de resclosit i, per tant, necessita renovar-se"alhora que alerta que "el que pot passar és que el catalans siguem una minoria nacional a Catalunya, en què hi hagi els marroquins, els argentins, els uruguaians, els romanesos, els espanyols i els catalans".

"Uns catalans que són un grupet petit que conserva amb formol determinades essències i jo no vull això; no vull ser minoria al meu país, sinó majoria, que ser català sigui l’expressió majoritària d’aquesta societat, cosa que vol dir una nova expressió de catalanitat".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#53 josepxicot, barcelona, 16/11/2009 - 18:24

Ara ho diu,desprésd que digués fa uns dies que s´ha de fer un islam català,com
es veu que està acabat,encara voldrà
anar en les llistes de PxC.Tot per seguir
llepant de la mamella política.Patètic.

#52 bmjvalles, Terrassa, 16/11/2009 - 16:40

Em fan molta gràcia els comentaris sobre el "concepte de ciutadà americà". Evidentment MAI hi han estat. Als USA hi ha 40 milions de persones sense cobertura social. Això per no parlar dels afroamericans. Molt integrador, sí senyor.

#51 WIlmer, gerona, 16/11/2009 - 15:23

Hermanos peruanos preparemonos para deportar a los catalanes radicales de esta tierras. Colonizemos cataluña como colonizaron nuestro territorio. Viva Perualuña!! La ola INCA acabará con la raza catalana para siempre!!!

#50 Integració o deportació, Lleida, 16/11/2009 - 14:47

Els únics que són un perill són els espanyols..Els altres no comunitaris s\'en poden anar al carrer a la més mínima, així que si van contra els catalans tornaràn al seu país a passar gana..Sense estat propi no és pot integrar als colons espanyols

#49 Hassan, manresa, 16/11/2009 - 14:28

Catalanes, os hecharemos a patadas hasta un rincon de lerida ahí haremos un gueto para vosotros y poseeremos a vuestras mujeres deseosas de sexo con arabes!!