Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2010. 18:53h.

Carod alliçona l'esquerra

El vicepresident promou un "centreesquerra nacional"

Carod alliçona l'esquerra

Carod, en una imatge d'arxiu, durant un viatge a Equador

L'encara vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, demana la creació d'un "centreesquerra" nacional "perquè un país no pot bascular només cap a una sola direcció". Així ho afirma en un anàlisi publicat aquest dilluns al diari Avui, on, a més, comenta que "és l'hora de triar entre el PSOE o Catalunya, l'oposició resignada o el govern il·lusionador".

"La crisi actual ha tocat de ple una esquerra europea, desconcertada des de l'enfonsament de l'est, la corrupció existent a l'oest i la desaparició del mític proletariat. Incòmoda davant de certes realitats, dubtant d'assumir-les com a valors positius i propis, des de posicions més “progres” que progressistes, les ha deixades en mans només de la dreta. No té discurs propi sobre l'individu i el molesta parlar de família, empresa, seguretat, principi d'autoritat i país, amagant o prescindint de la simbologia nacional que altres exhibeixen sense complexos", explica. 

"Confon la laïcitat amb el laïcisme, amb un discurs antireligiós tronat, i es lliga a un ecologisme sovint antiprogrés, obstaculitzador d'iniciatives per al desenvolupament i la modernització del país. Manté tics antisistema, extraparlamentaris, d'un antiamericanisme i una judeofòbia primaris, més propis de la cultura d'oposició i l'adolescència ideològica que d'una força política que aspira a governar i que té vocació de majories", afegeix Carod.   

També afirma que "seria irresponsable que, el 2012, la veu d'aquesta Catalunya progressista no se sentís amb força a Madrid. L'esquerra que vol un estat per a Catalunya, per federar-lo amb Espanya (PSC, ICV, CpC) o amb els altres pobles d'Europa (ERC), no pot perdre més el temps i ha de ser valenta i útil de debò. Parlo d'una gran xarxa civil, no només de partits, una oferta politico-electoral que agrupi independentistes i federalistes, units, des de l'esquerra, per la reivindicació de l'estat".

"Perquè: com es pot ser federalista sense voler estat? No un federalisme coartada, retòric i inconcret, que no ha federat mai res, no el federalisme anestèsic de les paraules que s'enduu el vent, sinó el dels fets que romanen, el de debò. Una experiència totalment nova, un revulsiu, una onada imparable. I poder comprovar, finalment, si hi ha algú, a Espanya, disposat a federar-se amb Catalunya. Separadament, mai no guanyarem, com no guanyaria el centredreta nacional. L'esquerra dels anys trenta ho va saber entendre i, unida, va esdevenir hegemònica. Ara és l'hora de triar entre el PSOE o Catalunya, la marginalitat o la centralitat, l'oposició resignada o el govern il·lusionador. L'esquerra a Catalunya serà nacional, moderna i seriosa o no serà", conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Moncho, Alcudia, 14/12/2010 - 15:25

La foto està retocada. El fons sembla d'una carretera, asfaltada, semblant a una que va a Andorra, el paio de l'esquerra du rellotge, darrere el que sembla un altaveu sobre un trípode, segur que no és la que jo havia vist. ¡¿?!

#9 Ricard, Barcelona, 14/12/2010 - 14:10

Mentre no tinguem estat, votarem al partit que més ens hi apropi. Sigui dreta, esquerra, o tot el contrari.

#8 dime de qué presumes, te diré de qué careces, Medina Azahara, 14/12/2010 - 11:21

lean en http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/quiero-contribuir-desde-la-vida-civil-a-construir-un-nuevo-espacio-politico.html a Carod hablando de ética ¡¡DE ÉTICA!!

#7 carracuca, barcelona ESPAÑA, 14/12/2010 - 01:48

y en cuanto a la foto, pues en chorradas de este calibre a las que iban ciento y la madre, apartura de "embajaditas catalanas" colocando a parientes y amiguetes y premios y homenajes a gogó, así han dejado la caja, más seca que la mojama.

#6 carracuca, barcelona ESPAÑA, 14/12/2010 - 01:45

desde luego no es tonto el tio, ha dejado que erc se pegue el castañazo el 28N y ahora busca el compadreo con los sociatas renegaos e indepes descafeinados para volver a engancharse a la poltrona política. ¡¡¡Es que dejar de golpe de pisar moqueta y no subir en el A8 debe ser muy duro!!!.