Publicitat
Política · 24 d'Agost de 2009. 21:56h.

Carod aspira a la presidència del Parlament

El vicepresident treu pit per anar a les llistes d'ERC a les properes eleccions

Carod aspira a la presidència del Parlament

Carod-Rovira, en una visita al Centre de Recerca en Sanitat Animal de la UAB

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, aspira a substituir Ernest Benach com a president del Parlament després de les properes eleccions previstes per a l'any vinent, segons fonts d'Esquerra consultades per e-notícies. Carod i Benach són amics personals, però darrerament s'han distanciat políticament. El mateix Benach no ha donat suport aquest dilluns mateix a la manifestació proposada per Carod-Rovira prèvia a la sentència del Constitucional.

Carod ja li va demanar a Benach el favor personal d'encapçalar la candidatura propera a ell en el darrer congrés d'Esquerra just després que, en una entrevista a l'Avui, es veiés amb cor de repetir com a president del partit. En el míting central de la campanya, Carod-Rovira va eclipsar també Ernest Benach en acusar al seu propi partit de fer-li mobbing.

La presidència de la cambra depèn, en tot cas, que les forces del tripartit repeteixin majoria absoluta i que Benach consideri que ja n'hi ha prou amb dues legislatures al capdavant de la cambra. A més, en els darrers temps s'han distanciat, Ernest Benach va ser un ferm partidari d'arribar a un acord amb el sector Puigcercós i no ho va amagar en entrevistes als mitjans de comunicació.

En veure disminuir les seves opcions, Josep-Lluís Carod-Rovira va decidir finalment tirar la tovallola i acceptar que Joan Puigcercós fos el cap de llista a les properes eleccions al Parlament, però això no vol dir que pensi en una retirada política. De fet, un molt mal resultat d'Esquerra a les properes eleccions revifarien, almenys des del seu punt de vista, les seves opcions.

Puigcercós es va negar, en tot cas, a pactar d'antuvi la seva presència a les llistes i, per descomptat, la futura presidència del Parlament, segons les fonts consultades, que òbviament depèn del resultat. El mateix Carod ha aprofitat aquest estiu per a mostrar la seva predisposició a repetir com a diputat "si és que hi he d'anar".

La presidència del Parlament -el segon càrrec polític del país després del president de la Generalitat- li donaria en tot cas una rellevància institucional. L'altra opció que sospesaven a Esquerra era la presidència de la Fundació Irla, la fundació del partit, però no sembla la intenció de Carod d'acontentar-se amb un càrrec estrictament de partit.

Editorial: "Carod ha de deixar pas"

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Desmatosuchus, Bcn, 26/08/2009 - 10:27

En Benach es un excel.lent president del Parlament i mereix repetir carrec en el cas de qui hagi oportunitat.
En Carod crec sincerament que hauria d'estar en segon pla treballant nomes pel partit, com a ideoleg.

#15 Maria, Barcelona, 25/08/2009 - 18:14

Sobretrot que la mamella no deixi de rajar. Quanta incompetència en aquest govern !!!!!

#14 Jaume, Tarragona, 25/08/2009 - 09:28

El capgros de Cambrils és a punt de 'morir' com moren els traidors: a mans dels seus antics aliats (Putxi y sus stalinistas de las jerc) MENELIC ON ETS? hE MORT EL CAROD.

#13 david, barcelona, 25/08/2009 - 09:27

jajaja! els feixistes són frikis de nasos! Carod amic d'ETA??? jajaja! crec que el proper cop que el vegin li fotran un tret per entabanador

#12 Jaume, Tarragona, 25/08/2009 - 09:20

CATANYOL: Les tovalloles no es tiren , es llencen... COMPREU-VOS UN CORRECTOR -pero dels de humans-