Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2008. 11:59h.

Carod cessa una alt càrrec nou mesos després

La secretària del Patronat Catalunya Món plega per pèrdua de "confiança política"

Carod cessa una alt càrrec nou mesos després

Carod i Montilla, amb Anna Terrón, el dia de la refundació del Patronat

La secretària general del Patronat Catalunya Món, Maria do Carmo Marques-Pinto de Dalmau, ha informat en un comunicat que "a petició del vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i president del Patronat Catalunya Món, Hble. Sr. Josep Lluís Carod-Rovira, hauré de deixar el meu càrrec de secretària general, atès que no compto amb la seva confiança política". "No puc amagar -afegeix-que em sap molt de greu haver de deixar inacabats els projectes ja iniciats, especialment aquells que havien aconseguit motivar i il·lusionar els seus principals destinataris arreu de Catalunya". Entre altres tasques esmenta "l'’elaboració del Llibre Blanc sobre la projecció internacional de la societat catalana", "la creació dels Consells per a la projecció internacional de les comarques de Lleida, Girona i Terres de l’Ebre" i "les trobades internacionals del Patronat".

El Patronat Catalunya Món és l'antic Patronat Català Pro Europa, que es va refundar el passat mes de novembre amb "l’objectiu prioritari de potenciar la projecció i la presència de la societat catalana i les seves institucions en l’àmbit internacional", segons la nota oficial. Per dirigir aquesta nova etapa el ple va designar Maria do Carmo Marques-Pinto de Dalmau com a nova secretària general de la institució en substitució d’Anna Terrón, que va presentar la seva renúncia al càrrec per dedicar-se en exclusiva a les seves responsabilitats com a secretària per a la Unió Europea i delegada del Govern de la Generaltiat davant la Unió Europea.

La fins ara secretària general del Patronat és llicenciada en dret i postgraduada en Estudis Europeus. Ha estat funcionària del Consell de la Unió Europea, directora general de Relacions Internacionals de la Generalitat i professora de dret comunitari de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 laia, lleida, 11/07/2008 - 00:33

m'agradaria saber la feina que ha fet aquesta mossa aprat de mirar powerpoints des d'u despatx oficial i la de calés que ens ha costat a la broma. I ara suposo que toca enxufar algun altre amiguet per que es forri , oi ?

#12 Eduard, Castelldefels, 10/07/2008 - 20:51

Si no fos que jo soc ximplet pensaria que rera l'aprovació del contactes blindats, ara molts carrecs aniran al carrer per a entrar a altres. En total. Els que van i els que venen tenen un futur ben segur. E-noticies em fa boicot, però... jo soc democràta

#11 Maite, Sta Coloma de Cervelló, 10/07/2008 - 18:45

Sempre he votat Convergencia i seguire fent-ho tot hi que em considero apolitica ja que no crec am cap dels que estan avui dia al govern, pero si puc dir que gracies a la SRA. MARQUES s'ha fet quelcom per Catalunya i molts han apres el que es treballar BE

#10 Ariel, Barcelona, 10/07/2008 - 14:37

Passa alguna cosa personal entre Carod i aquesta senyora? Perquè és la segona vegada que li retira la confiança després de pocs mesos de prendre possessió del càrrec.La tornarà a nomenar per un altre càrrec passat poc temps com ja va fer? Això put.

#9 Jaume, Girona, 10/07/2008 - 14:18

Si a en Carod no el cessen les bases del partit, només cal no votar Esquerra. Hem d'assumir que s'ha carregat el partit. Ho vogues o no, aquest és el resultat.