Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2009. 07:56h.

Carod compara Carretero amb Colom

No descarta tornar a ser el cap de llista d'Esquerra a les eleccions del 2014

Carod compara Carretero amb Colom

Carretero -amb Puigcercós, Carod i altres dirigents- en una imatge d'arxiu

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha comparat Joan Carretero amb Àngel Colom, l'exsecretari general d'Esquerra ara a CDC, en una entrevista a l'Avui. Carod afirma que la proposta de Carretero de crear un nou partit independentista "és tracta d'un déjà-vu, de la repetició d'una jugada que ja va intentar Àngel Colom amb el PI. I tots sabem amb quin èxit electoral i quin final polític..."."Si es produís -continua-, clarificaria les coses i ERC tornaria a ser un partit independentista i d'esquerres, alhora. No sols una mena de front patriòtic sense contingut ideològic. La construcció de majories socials, per la independència o pel que sigui, no s'improvisa en quatre mesos, ni es fa a base de proclames o convulsions permanents. Ni crec que tingui cap conseqüència electoral perceptible i sí una nova frustració política".

Pel que fa al seu anunci de no competir amb Joan Puigcercós per a ser cap de llista explica que "personalment, la decisió la tenia presa des de l'estiu passat. Després del congrés. Era molt difícil no admetre que qui tenia el lideratge orgànic del partit no el tingués també com a cartell electoral". Però insisteix també que no pensa abandonar la primera línia política i que fan tàndem: "dos cavalquen junts, amb una diferència. Un és al partit i l'altre al govern. Però no és un invent meu, es va aprovar en l'últim congrés. Renunciant a la presidència, rebutjava al lideratge orgànic, i ara calen les condicions mínimes per treballar".

Fins i tot no descarta invertir els papers després de les eleccions del 2010, però "abans hi ha eleccions, cal veure quines llistes presenta ERC, com valora l'electorat les llistes, quines majories de govern poden sortir... És política ficció, ningú ho sap". "¿El tàndem podria seguir canviant l'ordre a les llistes entre l'1 i el 2?", li pregunta el periodista. "Podria, evidentment". Tampoc descarta continuar de vicepresident, si el tripartit suma, en un futur Govern. "Estar a disposició vol dir això", remarca. Carod també admet que "el gest que he fet ara, ben mirat, l'hauria pogut fer abans", però que a Esquerra la política "va a un ritme que no té res a veure amb la normalitat de la quotidianitat".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 jo, jojojojo, 20/04/2009 - 09:57

Em sembla fatal que Ctero no haja deixat ni 2 dies de "tranquilitat" a ERC.Ara bé,la meua lectura de l'article de Ctero és que es presenta com a candidat al referendum intern d'ERC a les eleccions de 2010,no q vaja a presentar-se per altre partit.

#17 Joan Martí Garcia, BAercerlona, 19/04/2009 - 22:57

LA independència ens arribarà d'aglutinar persones vàlides de totes les tendències. Carod ja es va barallar amb l'Hortalà, el Colom, el Barrera,... sempre la maiexa història

#16 Meliq Salau, Reus, 19/04/2009 - 17:26

Ni ho dubtem ni perdem temps discutint-nos La Candidatura per la Independència mereix el nostre suport car ja no ems humiliaran sense que responguem
Siguem astuts sent còmplices de Carretero La seva determinació ho mereix Ho diu el cap, ho crida el cor

#15 joan, manresa, 19/04/2009 - 16:44

Son tan......que fins i tot encaxen Carretero amb CiU,la cuestió es embrutar tutom..,no tenen cap dignitat,ni reconexer els valors d'altres persones,ojalá tots els Deus un enviin tots els despróposits possibles.No us merexeu rés.Amb seu greu per ERC

#14 jaume, L'H, 19/04/2009 - 13:48

No t'enganyis Carod. Nosaltres no tenim un estat lliure i per això és necessari fer un front patriòtic per aconseguir-ho. Vosaltres heu abandonat els vostres ideals independentistes a favor dels anomenats socials (que tampoc es veuen per enlloc). Venuts!