Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2009. 22:44h.

Carod continua en primera línia

El vicepresident diu que la política no són "ni conspiracions ni travetes"

Carod continua en primera línia

Carod-Rovira, durant la conferència d'aquest dimecres (foto: ACN / Pere Francesch)

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha reivindicat en una conferència pronunicada a la Pedrera de Barcelona amb el títol "Adéu al nacionalisme, visca la nació". "Gràcies a tots els que heu estat amb mi en els dies difícils i en les hores de victòria. Aquestes, sense vosaltres no haurien estat possibles. M’heu acompanyat en moments molt complicats de la meva vida política i us agraeixo que ho feu també ara. No us defraudaré. Feu-me confiança".

"Gràcies a vosaltres -ha continuat- sé que la política no són només xifres, ni informes, ni lleis, ni conspiracions, ni travetes, ni cops de glavi a hora foscant. La política som nosaltres, la gent, amb les nostres emocions i els nostres somnis. Una nació és viva quan encara conserva la capacitat d’indignar-se, de reaccionar i de commoure’s. I nosaltres tenim aquesta capacitat. Som un poble viu, una nació en moviment, una pàtria en marxa. Parlo d’una nova nació catalana. Catalana".

També ha assegurat que "han passat moltes coses i en passaran més encara. Tot va cada cop més de pressa. S’acosten canvis profunds en la política catalana, els propers anys. I jo seré en aquests canvis. I hi sóc ara ja, contribuint a preparar-los, sense la més mínima interferència en la dinàmica electoral. Vull contribuir, a primera línia, a construir la nació des de l’esquerra".

Carod ha advertit en començar que la conferència era "a tall estrictament personal, com a resultat d’una reflexió duta a terme de temps ençà. Parlo, doncs, en nom meu, i en nom meu, només hi parlo jo. No és oficialment, per tant, l’opinió del Govern del qual sóc Vicepresident, ni la del partit del qual sóc membre".

El vicepresident ha explicat que proposava un "moviment estratègic" per superar el "nacionalisme essencialista" i ha alertat que una nació sense Estat, amb una identitat fixa, està destinada al fracàs, a empetitir-se i a ser engolida pels Estats en el joc dels Estats, per no encertar l’estratègia que correspon a la seva condició". "Una Catalunya congelada en el temps -ha insistit- és impossible, però sobretot no desitjable i està condemnada a encongir-se per falta d’atractiu".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Fran, Llinars, 05/11/2009 - 16:29

Q tindran amagats els"politics"catalanistes sota la catifa x no voler marxar ni a cops d peu.

#17 LUIS, barcelona, 05/11/2009 - 16:21

POBRECILLO
¿ No veis que tiene que amueblar el pisito de 183 metros en el mejor lugar de TARRAGONA?

#16 Pere, cambrils, 05/11/2009 - 13:39

Investigueu perquè el senyor Carod diu que és nascut a Cambrils de Mar. Cambrils de Mar no existeix i l\'única denominació oficial de la població és Cambrils. Carod ho sap prou bé però ell fa la guerra pel seu costat. Tot un demòcrata, sí senyor!

#15 Jordi, Barcelona, 05/11/2009 - 12:17

El país no el necessita, retiri's amb honor abans no hagi de fugir per cames: http://www.regio7.cat/bages/2009/11/05/erc-callus-passa-bloc-reagrupament/53073.html

#14 Laura, Tarragona, 05/11/2009 - 10:39

Va suplicar al Puicercós anar a les llistes perquè s'ha comprat un pis de tot luxe i té una hipotecad d'un milió d'euros per pagar.
Ara va i fa el discurset patriota, quins pebrots