Publicitat
Política · 20 de Gener de 2014. 12:45h.

Carod creu un error la DUI

L'exvicepresident del Govern demana un govern de concentració amb CiU, ERC i ICV

Carod creu un error la DUI

Carod, en un acte a Palau, quan era vicepresident

L’expresident d’Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha manifestat la seva convicció que el poble català votarà el proper 9 de novembre. “No tinc dubtes que el 9 de novembre, el poble de Catalunya anirà a votar, sobretot després de veure com en l’entrevista de fa una setmana el president de la Generalitat deia ‘jo convocaré el referèndum’".

"Això és molt fort, vull dir que és molt important, que no pot fer marxa enrere el president, i sincerament no crec que la faci. Per tant, el dia 9 el poble de Catalunya deu votar, si no és consulta, doncs hi ha una cosa que pot fer el president, que és convocar eleccions”. Segons Carod, si no es fa una consulta, se celebraran unes eleccions anticipades per poder convocar després el referèndum.

L’exconseller aposta per la via d’un govern de concentració entre Convergència i Unió, ERC i Iniciativa per Catalunya Verds, amb el suport extern de la Candidatura d’Unitat Popular. A partir d’aquest punt, en dos o tres mesos com a molt s’hauria de celebrar el referèndum, que segons Carod-Rovira seria incontestable.

“A veure qui és l’eixerit que un cop un govern ha guanyat per majoria absoluta unes eleccions, un govern de diferents partits: progressistes, conservadors, d’esquerra, de dretes, del que vulguis, amb el suport, a veure qui diu que no està legitimat per convocar un referèndum". Finalment, Carod-Rovira ha assenyalat que una declaració unilateral d’independència d’entrada seria un error.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 DaniD, Barcelona (Tabarnia), 22/01/2014 - 14:55

Pero la DUI como la autodeterminación son solo derechos de los catalanes estelados?
Mientras Tabarnia no se independice, seguirá formando parte de Catalunya, por lo que no se podrá ignorar lo que se proponga para el futuro del país. Si unos no quieren formar parte de un país, otros tampoco.

#15 josep, palma, 20/01/2014 - 19:48

todo el odio, toda la crispación xenófoba que los nacionalismos acarrean mutará EN AMOR

#14 Casper, Bcn, 20/01/2014 - 19:05

Carod que manera de soliviantar al personal, pues nadie del Gobierno de España, el Congreso de los Diputados y el Poder Judicial creo que se le pueda considerar atrevido cuando se den las instrucciones de parar todo este asunto. España es mucha España y hemos pasado peores. Prepara las maletas.

#14.1 Sergi, Badalona, 20/01/2014 - 19:44

Fantasmet, no saps el que dius. Molt democràtica i tolerant l'expressió "prepara las maletas".

#13 BEJOTA, bcn, 20/01/2014 - 18:44

El boicot comercial y la deslocalización en un entorno de incertidumbre pesaría sobre la economía catalana, lo mismo que sucedió en Quebec, donde en medio de la vorágine independentista numerosas multinacionales y entidades financieras trasladaron su sede de Montreal a Toronto.

#13.1 Casper, Bcn, 20/01/2014 - 19:08

Cataluña al contrario que Quebec y Escocia ha escogido la vía de la confrontación. España no lo permitirá, las declaraciones de Valenciano por el PSOE van por ese sentido. Yo creo que habrá un choque con heridos y tal vez casos peores. Se teje una pinza con la ultraizquierda.

#12 Claüc, Sabadell, 20/01/2014 - 17:07

Sr Carod, discrepo. Després d'unes altres eleccions, el nombre de diputats independentistes no variarà gaire de l'actual (2 o 4 més), segons totes les enquestes. Per tant, no veig perquè l'Estat no la voldrà impedir igualment.

L'estat es va fixar amb l'estatut del 90% del parlament.

#12.1 Sergi, Badalona, 20/01/2014 - 19:47

Claüc, la veritable enquesta seran els resultats de les eleccions. Veiem què passa i actuem en conseqüència. Ja tindrem temps de discrepar.....o no.