Publicitat
Política · 22 d'Agost de 2009. 13:35h.

Carod culpa a la premsa

El vicepresident acusa els mitjans d'exagerar la seva proposta

Carod culpa a la premsa

Josep-LLuís Carod-Rovira, durant l'entrevista

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, considera "una mica frustrant" la "sobredimensió" que s'ha donat a la seva idea de manifestar-se abans de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Carod ha apuntat amb ironia: "He de confessar que quedo meravellat de la capacitat de fabulació i d'imaginació que es produeix en els nostres dies".

Carod-Rovira, que va plantejar aquesta manifestació prèvia dilluns, mentre exercia com a president en funcions, ha subratllat que ell no va defensar celebrar aquesta manifestació exclusivament l'11 de setembre, si no que, a preguntes d'un periodista, va convenir que aquesta data podia ser més "adequada" per a un acte d'aquest tipus que altres. "Jo no em dedico a organitzar manifestacions ni a proposar-les", ha deixat clar el vicepresident.

Carod ha opinat que els seus comentaris s'han situat al centre de la polèmica a causa de la "certa escassetat de notícies" que hi ha a l'agost, i ha lamentat que es sobredimensionin "notícies molt forçades que en condicions normals o no serien notícia o ho serien amb una intensitat molt menor".  "A vegades treballar sobre rumorologia és banalitzar una mica la informació", ha dit Carod, que ha lamentat que alguns mitjans especulin des de fa dos anys sobre el contingut de la sentència de l'Alt Tribunal i sobre quan es donarà a conèixer.

El vicepresident ha precisat que ell no va obrir el debat, sinó que es va trobar amb el "festival de la manifestació" a la seva tornada de vacances, i ha donat per fet que el Consell de govern abordarà aquesta qüestió dimarts, en la seva primera reunió després de les vacances d'estiu. Davant de les crítiques llançades des del govern de pretendre pressionar a l'Alt Tribunal, Carod ha optat per la ironia: "Dir que una manifestació és una pressió és com descobrir el Mediterrani. Quan la gent es manifesta no surt a estirar les cames".

No obstant això, ha recordat que "les pressions s'exerceixen de moltes maneres", i ha conclòs que la veritable pressió és que els components del Tribunal Constitucional siguin "de la mateixa corda ideològica" que partits que plantegen un recurs contra aquesta llei orgànica. Carod-Rovira també ha apel·lat als partits catalans a recuperar l'esperit de consens que va permetre pactar el projecte d'Estatut que el Parlament va aprovar el 30 de setembre de 2005.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 coromines es remou dins la tomba, barcelona, 24/08/2009 - 00:39

Al títol hi sobra la "a". En català seria "Carod culpa la premsa". Si parlem de catanyol, la cosa canvia. Vergonya aliena.

#6 Meliq Salau, Reus, 23/08/2009 - 18:50

Recordem que els catalans, des del dia de la sentència contra Catalunya, ocuparem la Plaça Sant Jaume de la capital i els carrers del barri que l'envolta des de les 20:00 cada dia
Qui no pugui anar-hi ocuparà, també la plaça de la vila on hi sigui

#5 badiu, Sabadell, 22/08/2009 - 23:42

Ara dona les culpes a la premsa de la seva total incompetència

#4 Mireia, Barcelona, 22/08/2009 - 21:44

Us hi heu fixat, que en Carod només ha "rectificat" quan ha sortit Montilla a desautoritzar-lo? Mentre eren del seu partit, se'n fotia. Aviat veurem com demana l'ingrés al PSC, si és que no ho ha fet.

#3 Sergi Alzuria, Barcelona, 22/08/2009 - 18:04

Com no l'han recolzat ni els "seus" d'Esquerra, ni els socis del psc-PSOE, l'ha criticat tothom... doncs ara resulta que no és ben bé el que volia dir, que la premsa té la culpa. A casa meva se'n diu covardia.