Publicitat
Política · 22 de Gener de 2010. 11:07h.

Carod: "de què m'he de disculpar?"

El vicepresident jusitifica la 'pífia' de Senegal i tornar amb helicòpter

Carod: "de què m'he de disculpar?"

El vicepresident del Govern i el president del Senegal. Foto: Pape Seydi

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat sobre la 'relliscada' de Senegal -quan va anunciar l'apertura d'un consolat que existeix des del 1973- que "jo m'entrevisto amb el ministre d'afers estrangers del Senegal. [...] A Catalunya tenim 22.000 senegalesos. El nivell de relació entre els dos països [...] és molt intens. El Senegal és un país prioritari per la cooperació catalana. [...] [Li vaig demanar] que el seu país obrís a Barcelona un consolat general, que té rang diplomàtic. [...] Resposta del ministre: 'abans d'obrir-ne un [...] hauríem de començar [...] amb l'obertura d'un d'honorari'."
 
"En el meu informe -afegeix- tenia que hi havia un consolat honorari [del Senegal a Barcelona]. [...] No em consta que la cònsol honorària del Senegal s'hagi reunit amb mi". En la seva opinió, "si el seu ministre d'afers exteriors em diu que volen obrir un consolat honorari a Barcelona, què vol que li digui? Que no?"
 
"De què m'he de disculpar? De que el govern del Senegal no estigui al corrent de quina és la seva presència a l'exterior? [...] És un problema del Senegal i no un problema meu.". "A veure si s'acaba la política de la disculpa permanent.", ha insistit.

Sobre la polèmica del seu viatge en helicòpter que "feia temps que no veia símptomes de provincianisme tan grans com aquest. El govern de Catalunya és un govern i disposa d'un parc mòbil de vehicles per fer-los servir pels alts càrrecs que el representen."

També ha justificat que el tripartit anés en un Airbus 320 perquè "quan viatja el govern de Catalunya no tenim cap avió de l'exèrcit espanyol que ens porti enlloc."
 I sobre el seu retorn en helicòpter que "'helicòpter és de la Generalitat. El pilot cobra per fer la seva feina. [...] Quin és el problema? El combustible? Amb cotxe també se n'hagués gastat."

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 josepxicot, barcelona, 24/01/2010 - 19:09

D´haver fet dels diners nostres un somni
que no prtarà en lloc,A Catalunya hi ha gana i els catalans,volem els nostres di
ner per a ser invertits a casa nostra,prou
d´iluminats.Primer els catalans.sòn els
nostres diners.

#26 miquel, Barcelona, 23/01/2010 - 12:40

Estàs malalt, Carod.
El problema és que has arrossegat el país a la befa més justificada que mai haguessim imaginat.

#25 Alcampelló, Barcelona, 23/01/2010 - 12:22

Carod es un Relaciones Exteriores de opereta. El ministro de Senegal dijo que no, diplomáticamente, a su propuesta, y él ahora lo tacha de incompetente. Mejor que no vuelva. Si no repartiera por ahí el dinero de nuestros impuestos, ni lo recibirían.

#24 Josep, Barcelona (Carod lladre), 23/01/2010 - 11:17

doble malversació de fons públics: Una per usarfraudulentament l'helicópter i dos per anar a Senegal a fer una gestió que NO té competències per fer. Carod no s'ha de disculpar, ha de ser cessat i processat per malversar fons públics

#23 Josep, Barcelona (Carod lladre), 23/01/2010 - 11:15

Al 2006 el conseller Milà va ser cesat per fer servir un helicópter per usos privats (passejar a la familia). Carod NO te competencies per negociar la obertura de cap consulat ja que aquestes son només del govern espanyol. Per tant hi ha hagut doble