Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2008. 16:02h.

Carod defensa el català "en retolació i en parla" al comerç

"Hem de seguir reafirmant-nos en l'ús de la llengua en el comerç"

Carod defensa el català "en retolació i en parla" al comerç

Carod, al centre

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha apostat per la promoció “amb normalitat” del català en el sector del comerç com a “valor afegit” de la qualitat. “Hem de seguir reafirmant-nos en que promoure l’ús de la llengua entre el comerç, en retolació i en parla, és un valor a afegir en la qualitat del servei”, ha dit Carod, que ha presidit l’acte de lliurament de la cinquena edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial i de cloenda de la III Convenció d’Associacions i Gremis de Comerciants de Catalunya. A l'acte també han assistit el secretari de Política Lingüística i el secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

En la seva intervenció, Carod ha volgut destacar i reconèixer l’esforç del petit i mitjà comerç “per fer valer la nostra llengua amb normalitat”, i ha situat en aquest context la campanya “Oberts al català” que ha posat en marxa la Confederació de Comerç de Catalunya i que, segons ha indicat, “seria desitjable que fos un exemple a seguir per molts altres sectors econòmics”. Ha afegit que “no hi pot haver un bon servei, de qualitat, sense el català”.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Home Lliure, Barcelona, 10/11/2008 - 15:21

Multes per no fer servir una llengua, dir-nos en que hem de parlar, imposició de models educatius, tancament d emissores de ràdio, obligacions per questions nacionals...Un paradís Orwellià. Que no veieu amb quina velocitat ens estem llençant al feixista?

#27 J. Moro, Barna, 08/11/2008 - 22:33

Lo siento pero creo que cuando un idioma pervive gracias a subvenciones, imposiciones a los niños en los colegios, multas y propaganda oficial, es que tiene un futuro muy negro.

#26 yomismo, Murcia, 08/11/2008 - 20:28

España, aqui en Murcia tenemos un barrio donde practicamente todos los comercios estan en arabe, nadie les multa, y no me parece mal, al que no le guste q no entre.

#25 yomismo, Murcia, 08/11/2008 - 20:23

nos pueden dar lecciones de democracia de aqui a Lima. Estados unidos tampoco tiene idioma oficial, y su constitucion son unas pocas paginas, mientras que vuestro estatuto, ejem, parece los pilares de la tierra. Y no me refiero a cataluña solo, sino a

#24 yomismo, Murcia, 08/11/2008 - 20:21

Pau, de todos los paises de europa no se, pero el pais con la democracia mas antigua de europa no tiene idioma oficial, increible pero es verdad, Inglaterra no tiene idioma oficial, por no tener no tiene ni constitucion. Y fijate, nos pueden dar lecciones