Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2009. 22:45h.

Carod demana a Espanya "no posar obstacles" a les Seleccions

El vicepresident recorda que "són un dret legítim"

Carod demana a Espanya "no posar obstacles" a les Seleccions

Una imatge del final de l'acte d'aquest dijous

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha animat aquest dijous els presidents de les federacions esportives catalanes a treballar pel reconeixement internacional dels seus esports, perquè “és un dret legítim i ningú no hauria de posar-hi obstacles".

Durant l'acte de lliurament del Premi President Companys, que anualment atorga la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, ha dit també que "no hi ha arguments esportius per oposar-se a la normalitat esportiva; només són arguments polítics, ideològics, essencialistes”.

En aquest sentit, ha recordat que l’Estatut atorga a la Generalitat competències exclusives en esport, i indica en el seu article 200 que s’ha de promoure la projecció internacional de les organitzacions esportives.

Per Josep-Lluís Carod-Rovira, cal seguir treballant per proyectar internacionalment l’esport català i per fer-lo més visible, tenint en compte que “perquè un dia siguem reconeguts abans ens han de conèixer. Volem", ha afirmat, "competir amb tothom, hi volem ser, volem que se sàpiga amb tota claredat qui som i a qui representem”.

De la seva banda, la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha situat el reconeixement internacional de l’esport català com “un objectiu polític esportiu de primer ordre al qual no renunciarem. No estarem de braços creuats", ha dit, "esperant una solució màgica, no tenim fatiga, continuarem treballant al costat de qui vulgui”.

També ha advertit que “no podem estar sotmesos a cap altre sector, com tampoc podem estar sotmesos com a país; l’esport no es pot polititzar”.

Coincidint amb el desè aniversari de l’entitat, enguany la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha guardonat Xavi Moya, Roger Esteller, Albert Malo, Enric Masip, Josep Guardiola i Santi Carda, els sis capitans que el 1999 van protagonitzar el primer espot televisiu de l’entitat en favor de l’oficialitat de les seleccions.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA, 12/12/2009 - 23:25

Soc Català , l " espanya és el invasors .Vull l " independència el més aviat possible .

#29 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya NACIO//*//, 11/12/2009 - 22:09

Visca Catalunya lliure //*// Adéu espanya .
MARC-SABATES.COM

#28 Juan, Barna, 11/12/2009 - 21:35

El Carod todavía no se ha enterado de que España es un país serio que tiene respeto por las leyes, tanto las internas como las internacionales.

#27 Alicantino, Alicante ESPAÑA, 11/12/2009 - 21:05

cont.. por último, cuando te refieras a mi región, y a las gentes como yo, ten más respeto con tus comentarios zafios y burdos, además de perversos y malintencionados. Ya sabemos algunos que trabajas de INTOXICADOR, pero eso llega solo a los CORTITOS.

#26 Alicantino, Alicante ESPAÑA, 11/12/2009 - 21:02

cont.. 5) Además, que sepas que en estas tierras a los de tu ideoliogía se les respeta muy poquito. 6) Ya se nota que estais nerviositos, no se sabe bien porqué, seguramente has tenido una mala siesta y has soñado algo idílico para tu mente pequeña