Publicitat
Política · 6 de Maig de 2009. 09:11h.

Carod denuncia l'"insòlit" pacte PSE-PP

Retreu a CiU que votés "una anomalia política de dubtosa qualitat democràtica com la llei de partits"

Carod denuncia l'"insòlit" pacte PSE-PP

Carod, amb Ibarretxe, en una imatge d'arxiu

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha denunciat en el seu bloc que "Euskadi té des d’ahir un nou lehendakari fruit d’un pacte fins ara inèdit i políticament insòlit com és un pacte entre el PSE i el PP". "L’acord entre socialistes i populars és aritmèticament factible, com s’ha demostrat, però només és possible fruit de l’anomalia política que ha generat una llei de dubtosa qualitat democràtica com és la llei de partits, que ha deixat fora del parlament de Vitòria més del 10% de l’electorat basc, justament el més directament afectat i decisiu en el cas d’una sortida política al conflicte".

"Sense l’existència de la llei de partits, la correlació de forces al Parlament basc seria sensiblement diferent i probablement Patxi López no seria lehendakari. L’acord amb els populars deixa els socialistes bascos en una situació molt delicada, presoners de l’estratègia espanyolista d’un partit més obsessionat en el mapa del temps d’ETB que del benestar dels bascos. En certa manera, ahir va culminar la croada espanyolista que José María Aznar va iniciar l’any 1998 i la investidura de López és la victòria pòstuma de Jaime Mayor Oreja i Nicolás Redondo Terreros".

"En aquest context, la decisió d’Ibarretxe de deixar la primera línia de la política és tan respectable com comprensible. Assetjat per fora i assetjat per dintre, potser no tenia altra sortida que aquesta. De vegades cal fer un pas enrere per fer-ne dos endavant. Segur que, sigui on sigui, el seu compromís amb el seu país no defallirà. Ningú com ell ha estat capaç, les darreres dècades, de dur-lo a un nivell tan elevat d’ambició nacional i èpica col·lectiva".

"Des de Catalunya hauríem d’observar amb prudència tot el que passa al País Basc i evitar tota mena de falses analogies entre les dues realitats polítiques que, afortunadament per als catalans, són molt diferents. I qui hauria de ser més prudent és CiU, que al seu dia va votar la llei de partits al Congrés -desoint la petició del PNB de rebutjar-la- i va obrir la porta a possibilitar aritmèticament la majoria que a partir d’ara governarà una Euskadi en la qual hi és indispensable el benestar i la pau", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Pinotxo, Blanes, 06/05/2009 - 16:53

Andreu, amoscaciques,Vicent, David etc. aquí tenim una clara mostra de la carcundia espanyola i els frustrats unionistes de ciU els cuals vàren desmamar quan menys s ho esparaben.A uns i als altres:ajo, aceite i resina,que ja sabeu que vol dir. Salut.

#28 Gombau, Vidrà, 06/05/2009 - 16:43

Roger Gava Mar segur q en el teu imaginari espanyol violent, i de la secta catolica, tot el q va fer el Carod per la pau i per desmitificar la religio t emprenya.Per vosaltres nomes es bo en el q creieu, tot el demés es menyspreable.Aixi li va a Espanya.

#27 Andreu Clarás, Barcelona, 06/05/2009 - 15:24

CiU, culpable que Patxi López sigui lehendakari? I al Kennedy, el va matar un complot de la JNC? Roma la va cremar Felip Puig?

#26 Wasaman, Lleida, 06/05/2009 - 15:19

Tant insolit com seria un pacte CiU ERC, tant defensat per alguns, inclus membres del seu partit. Aixo si, amb una diferencia, que a Euskadi uneix molt el anar junts als enterros.

#25 amoscaciques, girona, 06/05/2009 - 15:07

El que és insòlit, senyor Carod, és q 3 partits perdedors com els del tripartit, siguin els q governin Catalunya i q un friki com vostè sigui vicepresident del govern de la Generalitat.